Kubota B7001 - Schreewend gillend geluid hoog toertal motor

Beste, als we de gas van onze kubota 7001 bijna volledig openzetten, dus hoog toerental, maar nog niet tot tegen de eindmoer, geeft deze een schreeuwend -gillend geluid vooraan aan de aandrijfriem- v-snaar. Deze werd reeds aangespannen echter zonder resultaat. Kan iemand mij hierover een oplossing geven? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Kan het iets anders zijn dan de aandrijfriem - v-snaar?
Bedankt alvast.

Deel dit topic

bobke7001

Reacties

paulusmahandel
Dynamo lager of fan lager loopt zwaar.
Waardoor v-snaar slipt.
Lager vervangen, nieuwe snaar en klaar
railrunner
Ik denk dat de reactie van paulismahandel in de goede richting zit demonteer de v snaar en probeer of hij dan nog steeds het geluid maakt het dynamo lager en fan lager zijn de zelfde zit nog wel een spandoek lager op .mvg nilo
old man jose
@railrunner
Spandoek lager????
trean
@old man jose zal wel spanrol moeten zijn. #autocorrectie
old man jose
@trean
Die #autocorrectie# moet men dan wel gebruiken.
robbin lamers
Ik denk ook dat het idd een lager is, heb het met onze kubota ook gehad, was in mijn geval het lager van de spanrol, sloeg soms uit het niets helemaal vast, heb toen dit lager er uit gehaald op een zondag, met geluk een dag in de wd40 gelegd, later weer goed veel olie aan gedaan, nooit meer een probleem mee gehad. echter zou ik je aanbevelen om gewoon het lager, (als dit het prbleem is) te vervangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!