Deutz D4005 - Ik wil ploegen met mijn Deutz D4005. Wie weet hoe ik de hefinrichting op de juiste manier afstel?

Er zijn twee handels op mijn hefinrichting. Ooit heb ik het geleerd op de landbouwschool maar hoe zat het ook weer met de trekkrachtregeling in de hefinrichting en hoe moet de stand van de twee handels zijn.?
Piet van O

Reacties

Frederick
Ik zoek het morgen eens op in mijn instuctructieboekje, staat er zeker in.
Piet van O
@Frederick Bedankt voor de moeite maar ik heb het gevonden hoor!.
De linkerhandel van de hefinrichting heeft twee standen die je kunt vergrendelen. De onderste stand is de positieregeling. Je kunt dan de hef met de rechterhandel bedienen bij de meest voorkomende werkzaamheden.
Zet je de linkerhandel in de bovenste stand dan heb je de trekkrachtregeling. Deze gebruik je bij ploegen als de ploeg vlak moet blijven. Deze regeling zorgt ervoor dat er steeds dezelfde trekkracht uitgeoefend wordt. Gaat de ploeg zwaarder trekken dan zal deze automatisch iets omhoog komen. De gevoeligheid voor deze trekkracht is afhankelijk van de positie van de topstang, immers; door de topstang wordt de trekkrachtregeling geactiveerd. In het bovenste gat (van drie gaten) is de regeling ongevoelig en in het onderste gat het gevoeligst.
Ik heb ook nog een handel gevonden voor de maximale hefhoogte. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk te hoog heft als er een enkelassige machine achterhangt en je de tussenas of de dissel krom duwt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!