Kubota B6000 - B7000, welke draairichting aftakas?

Ik denk er over om een klein 4WD Kubota'tje aan te schaffen, vooral om te maaien maar in de toekomst misschien ook voor andere klusjes rond het erf. Nu lijken deze dingen degelijk en goed geprijsd, ik lees alleen dat de aftakas linksdraaiend is, maar weer niet bij alle modellen.

Ik heb begrepen dat de Japanse B7000 en B7001 in Europa als B7100 op de markt kwam, en de Japanse B6000 en B6001 als B6100. De B6100 en B7100 hebben geloof ik wel een rechtsdraaiende aftakas maar de B6000/B6001 en B7000/B7001 een linksdraaiende.

Klopt dit, en kan ik dus inderdaad de Aziatische import modellen vermijden?
MrSoreto

Reacties

Yanmarthomas
Zover ik weet is bij de kubota b6000 de aftakas linksdraaiend en de b7000 rechtsdraaiend.

Let wel op dat een b7000 11.5 pk op de aftakas heeft dat is vrij weinig voor de gemiddelde maaier wil je goed kunnen maaien zou ik je aanraden om naar een trekker van zeker 14/15pk te gaan.
MrSoreto
@Yanmarthomas Ik ben van plan om er een bloter achter te hangen van 120cm en niet door al te hoog gras heen te gaan. Ik zie dat een B7001 trouwens iets krachtiger is dan de B7000, met 13pk op de aftakas. Misschien dat je het daar net mee redt?

Weet jij verder ook wat het verschil is tussen de B7000 en B7001, behalve het verschil in vermogen dus.
Yanmarthomas
@MrSoreto voor een bloter van 120 moet je minimaal 15pk hebben anders ga je het echt niet redden ben ik bang.
Yanmarthomas
@MrSoreto en het verschil geen idee heb nooit 1 van die trekkers gehad. Wel een kubota b1600 dat was een superfijne trekker
Wimsumar
Beste MrSoreto: Minitrekkertjes met afwijkende aftakasdraairichting moet je met grote boog omheen weglopen. Er zijn plenty 'normale' mini's te koop waarvoor je geen speciale (lees: duurder) werktuigjes voor hoeft aan te schaffen.
nico kubota
Ik zelf heb een kubota B6001. En idd dat is een 14pk linksdraaiende aftak as. Maar dat was voor mij geen probleem. Ik heb hem al1 maar nodig om hout uit het bos te trekken. Of de geladen aanhanger uit het bos te trekken. Ik heb er zelf een klief machine en zaagmachine voor gemaakt. Met een haakse overbrenging werkt dat uitstekend.
Je zal goed moeten zoeken om een maaibalk te vinden die links draaid.
Succes met je zoektocht en je aankoop van een kubota .....
Grtjs Nico

(klik om te vergroten)

Dit is het klief machine met een omkeerbare haakse overbrenging
Yanmarthomas
Vergeet niet dat ze op een verkoop site altijd het motorvermogen zeggen maar de aftakas is 85% daarvan
nico kubota
Yanmarthomas.
Dat zou kunnen dat weet ik niet. maar waar ik hem voor gebruik is dat voldoende en werkt het perfect. Als je een beedtje handig bent kan je zelf veel maken of ombouwen.
egbert-kreulen
Ik heb een Kubota 6000 deze is geïmporteerd, alle opschriften zijn in het Japans. Deze heeft een links draaiende aftakas. Van de andere modellen weet ik het niet.
nico kubota
Dat is bij mij ook zo. Maar voor mij is het chinees wat er op staat van tekens.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!