Gip tractormotor

Beste tfers, ik moet dit jaar een gip (eindwerk) maken voor school en ik wou een oude motor nemen en deze grondig reviseren. En dan zo de oude en "nieuwe" motor vergelijking. Het gaat om een ford motor uit een tw10. Deze word dus opengeboord en nieuwe bussen, nieuwe injectoren, brandstofpomp laten nakijken, enz. Ik had zelf al het idee om het verbruik, uitstoot, temperaturen, drukken te meten.
Nu wou ik vragen of jullie nog ideeen hebben wat ik kan meten of berekenen. Ik zou graag het vermogen meten maar hoe doe ik dat met een losse motor? Ook heb ik het probleem dat ze in school geen sensoren hebben die rond de 1000graden zitten voor de uitlaat. Hebbebn jullie hier ook advies voor?
mvg jonas

Deel dit topic

Reacties

tractorliefhebber
Ik vind het een leuk idee maar euh wie gaat dat allemaal betalen?
Fendttrisixfan
Voor die sensoren eens naar bedrijf gaan waar ze dat hebben en vragen voor sponsoring en als je ze allebei meet als ze in trekker zit zijn resultaten ook "evenwaardig"
fordfanaat
@ tractorliefhebber
het geld is niet echt een probleem, de motor moest sowieso nieuwe bussen krijgen en de injectoren zijn nooit verloren.
@frendtrissixfan, ik ben niet van plan de motor terug in te bouwen omdat dit alleen maar extra werk is een geen betekenis heeft voor mijn gip, ik wou in mooi statief maken voor motor en radiator enz zodat ik ook mijn vak lassen erin heb en deze mooi in de gang op school kan staan.
tractorliefhebber
Nou begrijp ik het even niet. Je zegt de motor moet toch nieuwe zuigers en bussen in dus de kosten maken niet uit maar je zegt ook dat de motor er helemaal niet meer in terug gaat dus dan zouden het toch weer dure kosten voor niks zijn. Het is niet om nou weer commentaar te hebben hoor blijft een leuk idee maar ik snap het toch niet helemaal.
fordfanaat
De motor wordt los verkocht of eventueel erna in een trekker geplaats als een klant zegt ik graag deze nieuwe motor in deze trekker. Het zou zonde zijn deze motor in de te bouwe en dan een koper vinden die enkel op zoek is naar een nieuwe motor. Ook omdat de orginele boite waar de motor tegenstond verkocht is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0