Illustratie van:

Grimme Bunker rooier - aanpassing voor natte omstandigheden

Hee,

Zou een Grimme rooimachine DR1500 het houden als je aan de kant van de nog niet gerooide rijen 2 wielen vlak achterelkaar plaatst, dus nog een vóór de standaard zijwiel?? want ik heb dit nog nooit eerder gezien...

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Geert-Jan Claas: Ik zie meer in het monteren van een band met veel grotere diameter in plaats van de standaardband.
Kamps
Wat dacht je van een wiel erbijnaast met een afstandsbus erbij denk dat dat meer effect heeft dan 2 achter elkaar.
geert-jan claas
@kamps: en op transport dan? want we rijden nogal veel over de weg. maar dat valt wel te regelen denk ik.

@wimsumar: nou we hebben al een hele grote erop.
county1124driver
Wij hebben de standaard banden.. buitenste 500 breed. dan 1 11.2 links onder de rooier. rechts onder de rooier een 600 band. en dan kan er rechts nog een wiel bij naast die dan tussen de nog niet gerooide ruggen rolt.
geert-jan claas
Alleen met die 3 wielen komen we hier niet ver met rooien, we hebben hier bijna puur veengrond.
shovel-joopie
Bestel maar een rooier op rupsen, want het wordt nog natter!!
Mengeledriver
Gewoon een 1 rijige wagenrooier en dan een grote trekker ervoor. Op veen moet je geen gewicht hebben van een 2 rijige bunkerrooier. Zeker het linker achterwiel gaat erdoor knijpen. Wij hadden er 1 met wielaandrijving, maar dan nog ging hij er links finaal doorheen!
Hurli356
Een 3e wiel kan gemakkelijk. De extra ruimte op de weg is niet noemenswaardig. Zeker als de trekker ook met kooiwielen rijdt heb je er geen last van, omdat de trekker dan ook meer ruimte nodig heeft.
newholland6640
@Mengeledriver

Hebben jullie nog steeds een aardappelrooier?
patrick-lamers
Ik zou ten eerste bredere banden nemen, 12.4 of 13.6 tussen de ruggen kan wel, je rooit de volgende rij toch meteen erna of de volgende dag?
Twee banden achter elkaar heeft weinig zin lijkt me, lopen in het zelfde spoor. Dubbellucht een rug verder is veel effectiever. Ook omdat je dan als je geluk hebt die band net naast de natte plek hebt lopen.

Edit: niet naar de datum gekeken
Mengeledriver
@newholland6640

Nee gelukkig niet 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Grimme Bunkerrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2