Ford 5000 - Cilinders uitboren van 106mm naar 111mm

Is het mogelijk een 5000 motorblok met boring 106 op te boren naar 111. Zijn er daarvoor nog aanpassingen nodig zoals injecteurs, cilinderkop enz.

Deel dit topic

Pieter Verhaeghe

Reacties

ford3000case745
Lijkt mij niet verstandig omdat de cilinderwand dan veelste dun word. Verder weet ik niet wat je reden ervoor is natuurlijk maar voor meer inhoud kun je beter een ander blok er voor zetten
+2
kromdiek
Ik zou Andre Haar vragen 0528340501, die weet er alles van.
+1
RPCounty
Dat werd vroeger wel gedaan. Maar of t slim is is een tweede. Je weet immers niet hoe dik de wand nog is. Het beste wat je doen kunt als je dit wilt doen is opboren en alsnog een bus met grote boring dr in persen. Dan heb je de garantie dat hij dicht is
+1
bas101
Lijkt mij toch sterk dat dit kan , die engelse motoren staan bekend om hun dunne bussen waar je al.moet afvragen of je naar 107 of 108mm kunt .
+5
RPCounty
@bas101 neem maar van mij aan dat t gewoon kan. Dit komt geregeld voor. Er zitten van origine helemaal geen bussen in. Dus cast en block zoals ze dat noemen. De basis van een blok met grote boring en kleine boring is t zelfde. Alleen boren ze dan t blok verder op. Dus een 2/3000 blok is qua gietvorm ook t zelfde als een 4000.
bas101
@RPCounty in een eerdere reactie schreef je nog dat t niet kan ? vraagsteller bedoeld met t´het kunnen opboren van 106 naar 111mm vast en zeker dat deze ingreep dan geen verdere motorstoringen oplevert zoals water bij de bussen , koelproblemen etc.
RPCounty
@bas101 ik heb het over alleen opboren zonder er een bus in te zetten.....
selten
Ik zou wel bussen erin zetten dan 🙈😬
Maar waarom zou je t willen?
Sanderford
@selten als ik z'n profielfoto bekijk vermoed ik voor trekkertrek 😉
+1
Pieter Verhaeghe
Het is zeker niet voor trekkertrek. Ik vroeg me alleen af of het kon. De motor moet toch bussen krijgen omdat ie versleten is dus dacht ik om direct te vergroten als het kan, met ook een bus erin.
+1
fordandre
Als je hem toch gaat verbussen is het geen probleem om er een grotere boring van te maken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!