Illustratie van:

Fendt 612 - Frontaftakas as naar pto

Goedemiddag, hebben sinds kort een originele fronthef+pto voot onze 612.
Nu is de as die vanuit de poelie naar de vloeistofkoppelibg van de pto gaat kapot. Hebben ze destijds kortgesneden met een snijbrander. Die wil ik laten maken/draaien, maar weet de lengte van de as niet kan iemane mij hierbij helpen ?.
Heb prijs voor een nieuwe op gevragen en dat is ook niet min.. 800,- ex btw vandaar dat ik het eerst zo probeer op te lossen.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Martijn kusters
Dit is een foto van het asje

(klik om te vergroten)

Hier een foto

(klik om te vergroten)

Hier een foto
Fendt926Driver
Heb je er ook de originele koplampdrager bij (moet wel...)
Maar je monteerd de koppeling op de krukas poulie. Dan meet je van uit die koppeling naar de koplampdrager. En je kijkt hoe dik die daar is. Dat reken je af van de as stomp van de frontaftakas die door de koplampdrager komt. En weet je hoe ver die uitsteekt voor de koplampdrager richting de motor.
En is de lengte uit te rekenen.
Hou wel de seizoens schakeling erbij tussen anders is die as veel te lang
Martijn kusters
Ja heb alles comoleet ook koplampdrager dat opmeten wouden we ook gaan doen maar ik dacht misschien weet iemand toevallig de maat.
Bedankt voor het meedenken en de tips !
+1
Allrad
@Martijn kusters Ik zal vanavond de aandrijfas wel even opmeten.
Allrad
@Martijn kusters Ik heb de as net opgemeten, en deze was 505mm lang. Ik weet niet niet of er verschil in zit, maar dit is de versie met seizoen-schakeling.
+2
Arrie94
Zal wel een flink gefrustreerde monteur geweest zijn. Of een beunhaas die niet weet hoe je een V-snaar vervangt 😛
Martijn kusters
@Allrad dat zou heel fijn zijn, hartstikke bedankt alvast !
bruno
Hallo, de as meet 510mm overmeten. ik heb hier ook nog een as die moet worden na gemaakt. de prijs was rond de 300euro voor alle draai en freeswerk alsook het cementeren van de as (zeker niet vergeten te doen anders blijft de as zacht) mvg Bruno
Martijn kusters
@bruno hartstikke bedankt hier kan ik weer mee vooruit 👍 die van jou ook door de midden oid ?
bruno
@Martijn kustersGeen probleem, neen hij is ingesleten waar hij in de turbokoppeling gaat,als ik eens veel tijd heb moet deze terug gemonteerd worden...
Martijn kusters
Ahaa, oke dan klusje voor de winter. heb net toevallig telefoon gehad denk dat het toch een nieuwe word.. maar bij de dealer betaal je gewoon de hoofdprijs helaas
stephan-inter
@Martijn kusters
En agriparts ofzo dan
+1
Martijn kusters
Kan ik nog wel eens proberen indd bedankt !
stephan-inter
@Martijn kusters
Ben daar toen zelf goed geslaagd voor een fronthef

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!