Demonteren bosch pfr-brandstofpomp uit lombardini motoculteur

Ik heb de 3 bouten losgezet, ook de hendel om de machine te stoppen gedemonteerd. Maar krijg de pomp slechts een halve cm omhoog. Blijkbaar blijft deze hangen met het regelsysteem, iemand ervaring om deze pomp uit de motoculteur te krijgen?
Lemme2410

Reacties

Wimsumar
Beste Lemme2410:

Quote:
motoculteur

In verband met het zoeken naar documentatie:
Welk merk/type motoculteur gaat het om, of, welk type Lombardini motor?
Lemme2410
Het is een Goldoni 718, is een oude machine met een lombardini LDA100 18pk diesel motor.
Wimsumar
Beste Lemme2410:

Quote Reactie van @Lemme2410:
lombardini LDA100

De documentatie:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

--------------------------------------------------
Gebruiksaanwijzing/onderhoud:

stephane.freulon.free.fr/pdf/…
+1
Lemme2410
@Wimsumar Bedankt voor de documentatie
Huuuuub
De pomp het blok in drukken en dan de stophendel of de gashendel een stukje bewegen en dan de pomp weer loslaten.
Op een gegeven moment komt de regelstang voor de uitsparing en kun je de pomp eruit pakken, maar het is wel een gefrommel.
Lemme2410
@Huuuuub
Voorlopig is het me nog niet gelukt de pomp er uit te krijgen, is moeilijker dan gedacht.
Huuuuub
@Lemme2410
Zit er aan de zijkant een dekseltje? Het kan zijn dat de regelstang met een clipje oid geborgd zit.
Lemme2410
@Huuuuub
Normaal als ik de gashendel beweeg moet de regelstang toch ook bewegen zou ik denken, maar bij mij doet die niks, daar zal dan het probleem kunnen zitten.
Huuuuub
@Lemme2410
Dat ligt eraan, wat is het probleem waarom je de pomp eruit wil halen?
Het kan zijn dat de regulateur op koudstart (dus volgas) gaat als de motor uit is. En dat daarom je regelstang niks doet.
Dus zul je met de stophendel moeten proberen de regelstang te verschuiven.
Lemme2410
@Huuuuub De motoculteur heb ik defect aangekocht, ik zag het als een leuk projectje om deze wat in orde te zetten. Zeker omdat ik niet veel ervaring heb met motoren. Ik had de brandstoffilter gedemonteerd, deze was gescheurd en verzadigd, waardoor er veel vuil doorgegaan is + er komt geen diesel tot aan de injector. Daarom dat ik de pomp ook eens wou uitnemen om te bekijken. Het klepje om de motor te stoppen, kan uitgetrokken worden voor koude start, maar dit blijft niet in de juiste positie staan.
Alvast bedankt voor u meedenken.
Huuuuub
@Lemme2410
gashendel moet naar volgas gezet worden anders blijft de koudstart niet hangen.

Maar ik kan je zo niet precies helpen met je probleem waarom de pomp er niet uit gaat. dat zou ik toch in het echt moeten zien waarom het niet gaat. Normaal kun je die pompjes er gewoon zo uit pakken bij een lombardini motor als de regelstang in de juiste positie staat.
Wimsumar
Beste Lemme2410:

Quote Reactie van @Lemme2410:
Daarom dat ik de pomp ook eens wou uitnemen

In de LOMBARDINI-documentatie (die ik in eerder reactie heb gegeven) staat op pdf pagina 61 een afbeelding van de inspuitpomp. Het lijkt mij dat de pomp uitneembaar wordt als je de toerentalregelstang inwendig los hebt gemaakt door pennetje nr 28 uit te nemen.
Lemme2410
@Wimsumar Hallo Wim, bedankt voor het meedenken. De regelschuif wordt bediend door de arm met vork nr 24 op blz 60, ik denk dat deze vork open is vanboven zodat de schuif er zou uitkunnen zonder iets los te doen, je hebt ook nergens toegang.
Lemme2410
@Huub De stop hendel is reeds gedemonteerd, dus straks eens proberen met de gashendel te spelen. Alvast bedankt voor de reactie.
Lemme2410
Hallo iedereen, Ik heb het carter deksel verwijderd, vanhier kan ik zien dat de regelschuif geblokkeerd zit (en daardoor ook de vork) deze steekt aan 1 kant uit en daar blijft de pomp mee vasthangen. Met lange schroevendraaier als hefboom en dan zachtjes tikken met een plastiekhamer losgekregen. En de pomp kunnen demonteren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden brandstofpomp en demonteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!