Even voorstellen: john.voort

Melkveehouder uit Heeswijk-Dinther (N.Br)
Doe er ook wat klein loonwerk lang.
Tractors : New holland TS90 TM 125 en Ford 5640
john.voort

Reacties

Fendt926Driver
Welkom john.
Welke loonwerkzaamheden moet ik me er bij voorstellen?
Aangezien ik niet denk dat je ook personeel hebt aangezien je 3 trekkers hebt....
+1
walker1
@Fendt926Driver kan jij 3 trekkers tegelijk in je eentje bedienen?
rommert14
@walker1 kan me niet voorstellen dat ie ze alle drie tegelijk op 1 dag in kan zetten, er zal ook gevoerd moeten worden.
walker1
@rommert14 ook als er 2 in het loonwerk zitten en de 3e voor het voeren, hesje nog steeds 3 man nodig. Maar goed, ik snap ook wel dat er voor wat klein loonwerk erbij er 3 vaste krachten zijn. Verder zal het ook afhangen van hoe groot het melkvveebedrijf is en hoeveel grond en of ze al het landwerk zelf doen.
Mdbm
@walker1 In het drukke seizoen zal vader, broer, of de schooljongen die een centje wil bijverdienen wel helpen zeker?
Fendt926Driver
@walker1 ik heb een vraag gesteld met een vraagteken erachter met een opmerking.....

Maar jij kent die man dus
Omdat jij eigenlijk al antwoord geeft.....
Dat wist ik niet.......
walker1
@Fendt926Driver bedoelde het vooral grappig met dat 3 trekkers tegelijk bedienen. Ik ga er zelf ook vanuit dat die man geen 3 fulltimers in dienst heeft. Maar goed, hier in de buurt zat ook een melkveehouder die er ook wat loonwerk bij is gaan doen en een vaste medewerker had en verder dus vooral zzp'ers, familie, etc bij echte drukte.
+3
john.voort
Het loonwerk wat ik doe is met machines die we voor onszelf ook nodig hebben, bijvoorbeeld vandaag kunstmest gestrooid met lelystrooier op carrier met strooicomputer en EZ guide250.
Bij de veehouder was het te nat om met de strooier in de hef te rijden en hij wilde toch strooien omdat het de hoogste tijd werd dat de kunstmest gestrooid werd.
Daarnaast wat werk voor paardenboeren die kleine percelen hebben waar hele grote machines niet uit de weg kunnen. We doen bijna alles zelf behalve mais en gras hakselen en spuiten.
+1
JohnDeere5085
@john.voort Als de arbeid toch beschikbaar is, is het een mooie manier om wat te verdienen met je machines
+4
john.voort
Omdat we sinds 2002 met een Lely A2 robot melken is er tijd over voor dit soort werk en op deze manier renderen de machines beter, hierdoor kun je ook machines aanschaffen die je anders niet zou kopen omdat je ze te weinig zou gebruiken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!