Illustratie van:

Unimog 406 - Aankoop unimog met 11000 uur

Hallo,

Ik ben van een plan een 406 te kopen.
Ik heb er een op het oog maar de teller staat al op 11000 uur en het bouwjaar is 1967.

Is het verstandig deze te kopen of ben je binnen een jaar aan revisie toe?

Het gaat om deze unimog: www.unimog.nl > te koop > en dan de unimog 406 die van plan is een u1000 te kopen

Deel dit topic

Reacties

bartjuh
Unimog telt toch km??
Pascal
Agrarische uitvoeringen tellen misschien uren?
Is de motor/versnellingsbak al een keer gereviseerd? Anders kun je er denk ik binnenkort wel op wachten. Op unimog.nl staat ook een mooie checklist waar je op moet letten bij aankoop. Onderhoud van deze dingen is wel vrij pittig, maar het blijven woeste machines!
RobinBos
Op de distributie van het motorblok zit een uren teller, maar de meeste halen die urenstand niet volgens mij, 7000 uur voor zo'n ding is al veel volgens mij.
Padde
Het is een agrarische uitvoering.

Behalve de startmotor is er nog niks aan vervangen
john deere 7810
Dan kom je er wel mee bezig... denk ik maar mischien is de prijs er wel naar
xylon
Als de versnellingsbak nog nooit is gereviseerd, dan zal dat wel moeten gebeuren.
mark boertie
Jaja padde hoarkontuh tis wat 😉
Steyr thomas
Als je hem reviseert (motor + versnellingsbak) dan weet je wel wat je hebt. Als je hem zo wil rijden zonder te reviseren zal het niet zo lang goed gaan denk ik...
kotman
Mijn unimog 406.121 heeft nu z'n 9000 uur en 303000 km gelopen, de versnellingsbak begint nu te kraken als je terugschakelt van de 6 naar de 3 of 4 maar als je terugschakelt van de 6 naar 5 en van 5 naar 4 en van 4 naar 3 is er niets aan de hand. de motor is bij 9000 uur ook nog oke! hij wil nog goed trekken en ook bij 15 graden vorst is het starten lopen!
maar ik denk dat bij 11000 uur de problemen serieus beginnen te worden....
blue-power
Ik ken die unimog dat ding rijd super.
die jongen gaat er elke dag mee naar het werk.
unimogbommel
Als de prijs ernaar is kun je hem als dat nog niet gebeurd is wel (laten)reviseren maar als dat nog moet bij deze unimog kun je misschien beter een van de 406-en kopen.
pino
Jongens jongens tis wel een mercedes he 😉 benz motoren zijn wel goed dus no problem alleen versnellingbak is minder 😉
RobinBos
Die motoren kunnen ook kapot hoor, heb er zelf ook al genoeg (lees: te veel) aan gesleuteld 😛
unimog_kevin
Die van mij zit ook tegen de 9000 uren aan. en die trekt nog steeds de keien uit de grondt. ze zeggen (heb ik ook maar gehoord 😉!) dat deze blokken hedding tot de 20000 uren mee. en bij unimog is zowel de KM als de Uren geteld 😉
pino
Als die van de w124 auto neemt die draaien gemak miljoen zonder 1 sleutel op t blok maar moet je wel optijd enzo olie verversen 😉 reken dat maar eens om in uren
danny-holder
Dat kun je zo toch niet zegge hoe hij is en wat hij doet dat moet je toch zelf gaan bekijken en een motor kan bij 1100 uur nog goed zijn en de andere niet meer ligt ook aan de vorige eigenaar en zijn werkzaamheden dus daar kun je niks van zegge en mischein is er wel al ooit wat aangedaan of zo.maar als je gaat kijken en hij loopt netjes en goed en hij trekt ook goed waarom zou je hem dan niet kopen ???? een jonge moter met maar 1000 uur kan veel slechter zijn.
dus dat kun je zo eigenlijk neit zeggen
maar succes met de unimog en met de zoek tocht er naar
we zien er wel een keer een foto van en bij de unimogclub

groetjes danny van den elzen
Valmet310
Hallo,
Ik heb een Unimog 416 uit 1968. Deze rijdt prima en schakelde tot gisteren altijd goed. Gisteren wilde hij niet in de versnelling. Na een tijdje warmdraaien wilde hij wel vooruit in 3,4,5 en 6 maar niet in de eerste 2 en ook niet in de achteruit. Kent iemand dit probleem??
Groeten,
Valmet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 406 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
47