Fendt 106 LS - Stuurbekrachtiging

Heeft iemand ervaring met het later opbouwen van stuurbekrachtiging op een Fendt 106 LS. Op het internet een aantal sites gevonden met name uit Turkije. Voldoen deze sets?

Deel dit topic

De Mug

Reacties

fendtjuh
Je weet dat het veel kost?

Setje kost rond de 800 dacht ik, dan moet het nog opgebouwd worden, vaak moet er een extra oliepomp op enz, ik zou het niet doen als ik jou was... Kan je beter een andere trekker kopen en evt stuurbekrachtiging overzetten...

Linkje naar die sites?
trinty
Idd, als je je trekker mee inruild en je krijgt redelijke prijs terug kun je daar mooie trekker met stuurbekrachting van kopen.
de yanmarman
Je hebt geen extra oliepomp volgens mij nodig,deze word tussen de leiding die njaar de achterbrug loopt gezet.
Meneer Kool
Een extra oliepomp is inderdaad niet nodig. De 100 serie met stuurbekrachtiging hebben standaard 1 oliepomp. Alleen deze is vaak een slagje groter. Omdat je volgens mij iets van 7 tot 9 liter per minuut kwijt bent aan alleen de stuurbekrachtiging.
De Mug
Bedankt voor de reacties. Een andere 106 kopen met maar 1500 uur op de teller zal lastig worden. Waar kan ik onderdelen van slooptrekkers vinden, zodat ik een originele stuurbekrachtiging over kan bouwen.
de yanmarman
Een 106 met 1500 uren???
denk eerder 11500 ure
Wimsumar
Beste De Mug: Fendt onderdelen:

cjvdheuvel.nl/
fendtjuh
Inderdaad, hoe weet je zo zeker dat hij maar 1500 uur heeft?
fendt-412
Hebben er ook over gedacht, maar hebben nog sneller besloten om het niet te doen. Kost als je de uren rekent nog bijna meer dan dat zon trekkertje waard is.
Dan maar wat meer gewicht in de hef, gaat het sturen ook lichter 😛
woutkuiphuis
Ju bent nog maar 11 jaar en wilt een stuurbekrachting overzetten?
Wimsumar
Beste WoutKuiphuis: Ja, logisch toch? 11 en 12-jarigen (zoals jij) 😃 komen meestal nog wat spierkracht tekort om alleen het stuur rond te krijgen 😉
menke
Beetje zonde niet. Zoveel geld uitgeven voor z`n trekkertje. En zo zwaar stuurt z`n 106 ook niet. Als je de banden maar goed op druk zet en de as regelmatig voorziet van nieuw vet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!