Deutz-Fahr Agrostar 6.38 - Bandenspanning michelin xm108

Hallo mede-tfers,

Onder mijn Agrostar 6.38 van ongeveer 4,5 ton liggen 480 en 600’s van michelin xm108. Deze trekker zal gebruikt worden voor het maaien, schudden, harken, wiedeggen en cultiveren. Wat zou een goede bandenspanning zijn waarbij de banden het meest tot hun recht komen en de bodemdruk laag is?

Bedankt voor de tips alvast.
MulderDeutz1

Reacties

deutz dx 470
Rond de 1,5 alle 4 is wel mooi, kan je ook nog wat transport doen
Hier kun je ook wat berekenen werkt wel goed heb het ook pas gedaan landbouw.michelin.nl/nl/pressure_calculator/…
MulderDeutz1
@deutz dx 470 Als ik zie dat mensen trekkertrek doen met deze banden op 0.6 bar, dan neem ik aan dat 1,5 wel wat hoog is, toch?
deutz dx 470
@MulderDeutz1 moet ook nog iet of wat fantsoenlijk rijde op de weg en dat gaat met 0,8-1 niet lukke tegen 40/h zeker niet met een maaierkneuzer van 3 meter. Om het te kunne voorstellen kun je dan eens met een boot meevaren 😅
trean
Met het werk dat jij noemt kan 1 bar ook wel als je geen land op grote afstand hebt.
Fendt926Driver
Ligt verder aan de belasting.
De trekker bij ons waar de tripple maaier achter hangt en de rapide zijn de achterbanden kapot gegaan op 1.5 bar. Meest met transport van en naar percelen
Waren wel geen michelin banden maar let goed op de belasting
CaseCS130
Denk wel dat je agrostar aardig zwaarder is dan 4.5 ton. Kale gewicht is al 4640. Maar daar komt nog brandstof, bredere banden, fronthef en aftakas, bestuurder etc. Gewicht van de machines erbij en dan weet je de belasting per band. Kan de spanningstabel van de 108 niet zo snel vinden maar daar kun je dan de juiste spanning voor jou band bij de bijbehorende belasting en snelheid aflezen.
kristofh
Bij mij (650/65 38) staan ze op 1.2 daar doe ik alles mee. Enkel bij zwaar transportwerk zet ik ze op 1.4. Vooraan staan ze altijd op 1.4 trekker weegt 6.3 ton
Wimsumar
Beste MulderDeutz1:

Quote:
maaien, schudden, harken, wiedeggen en cultiveren.

Geen van deze werkzaamheden vergt een (piek)trekkrachtbelasting van de banden als bij trekkertrek. De (discutabele) 0,6 BAR hoef je daarom (gras)landbouwkundig niet na te streven. Met "rondom op 1 BAR" komen de banden goed ( en veilig m.b.t. bandenschade) tot hun recht en is de bodemdruk voldoende laag.

In de Michelin bandencalculator (Reactie Deutz DX 470) kun je controleren of deze 1 BAR bandenspanning volstaat bij bepaalde machinegewichten van de voornoemde in te zetten werktuigen.
N.B.: Voor de achterbanden moet je in deze bandencalculator kiezen voor het opvolgermodel MULTIBIB aangezien de XM108 alleen in kleine maten aangegeven staat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.38 en hebben de trefwoorden banden en bandenspanning geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!