Claas Jaguar 690 SL - Ervaring Maisbek RU 450

Hallo,

Is er iemand die ervaring heeft met de RU450 maïsbek van Claas? Zijn dit goede bekken, gaat er vaak iets aan stuk? Waar op te letten bij aankoop?
Heeft iemand ervaring met aanbouw aan een 690SL?

Alvast erg bedankt!

Benjamin
nh1880

Reacties

radium45
Dat is lastige handel, namelijk een versleten RU wil voor geen meter invoeren. Het probleem is dat je aan de bek niet kunt zien of hij goed is of niet. dus alleen wat kopen op basis van goede werking.
nh1880
@radium45
Heeft het niet te maken met de tanden op de roterende schijven die de maïs moeten meenemen?
radium45
@nh1880 Nee niet alleen, soms is het een eindeloos zoekverhaal waar het probleem precies zit. Je gaat ook niet maar zo van alles vervangen. Onbetaalbaar. Ik heb RU bekken gezien die er ogenschijnlijk goed uitzagen maar die toch voor geen meter wilden doorvoeren. Enkele types Kemper staan er ook bekend om. Dus kopen op basis van goede werking.
Fendt926Driver
Ze zijn loodzwaar. In de tijd dat de loonwerkers hier nog met de 600 serie reden vaak voorassen afgescheurd al dan niet in combinatie met dubbellucht op de vooras.
De vooras is geen doorlopende as en kan die druk niet lang volhouden op de as stompen die gemonteerd zijn
radium45
@Fendt926Driver Een Kemper is nog zwaarder maar doordat deze bek wel een meter korter voor de machine zit ervaar je dit niet. Integendeel, een RU kwam met ongeveer 110 bar los van de grond en de Kemper bij 90-100 bar. Beetje afhankelijk hoe schoon de bek was 😂
nh1880
@Fendt926Driver Kan dat opgelost worden door die eindaandrijvingen aan elkaar te hangen/verbinden?
Fendt926Driver
@nh1880 nee kan daar niet door opgelost worden omdat de kooi tussen de assen hangt. Dan zou de versteviging door de kooi moeten lopen.
Hooguit misschien de beide onderkanten met elkaar verbinden met een plaat zodat de aseinden niet naar buiten kunnen.
Kort gezegd is een 690. Maar ook de 695 daar niet op berekend
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 690 SL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!