Welke maaier past best aan Fendt 306 ls.

Welke maaier past het best aan een Fendt 306 ls. Welke breedte van schijvenmaaier met of zonder kneuzer kan de trekker het beste af. Ik maai gewoonlijk rond de periode half juni en maak meestal hooi voor paarden

Deel dit topic

Reacties

Mdbm
Pz 185 zonder kneuzer . Goedkoop en goed. Is een cyclomaaier.
walker1
Paardenhooi hoeft niet perse heel kort te zijn, dus kneuzer heb je hooguit nodig om het wat sneller te laten drogen. Ik vermoed dat het vooral hobbymatig is en geen grote oppervlaktes die je hoeft te maaien? Dan is idd een eenvoudige PZ cyclomaaier een prima keuze. Genoeg van gemaakt, genoeg onderdelen beschikbaar, zowel nieuw als gebruikt. Je kan er zelf ook aan sleutelen als je beetje handig bent en zo niet, elke lmb kent die maaiers wel.
Karl
@walker1 welke breedt denk jij dat het beste past bij een 306 ls ?
walker1
@Karl Wil je echt een schijvenmaaier of is een trommelmaaier als PZ ook goed? Laatste zijn wel wat zwaarder, denk dat 2,10 m dan wel zwaar genoeg is voor een 306, al hangt het er ook van af of je 2wd of 4wd hebt, wel of geen frontgewicht, eventueel fronthef of frontlader.
Een wat lichter gebouwde schijvenmaaier kan wel breder, 2,40, 2,60 bv.
Karl
@walker1 voorkeur gaat uit naar een schijvenmaaier. Dit trekt wat lichter naar het schijnt. Mijn Fendt is een 2wd.
eicher4048driver
@Karl Hoeveel oppervlakte heb je te maaien en wat is je budget?
julian2003
@walker1
wij hadden een deutz fahr 2.40 meter met kneuzer achter een 305
Frederick
@walker1 Inderdaad, hoe langer hoe liever ze het hebben. Niet te veel toeren schudden en zonder versnijden pressen en ze smullen er van in de winter 😋
eicher4048driver
Wij hebben achter onze 308LSA een lely splendimo 240 met kneuzer. Ideale combinatie
Wimsumar
Beste Karl: "Juni"-gras laat zich altijd (vrij) goed maaien met een trommelmaaier. Een maaier van 1,85 werkbreedte zal wat betreft beschikbaarheid en prijs een goede keus zijn. Bovendien zal zo'n maaier ook redelijk in overeenstemming zijn met de te maaien oppervlakte (schat ik in).
Met 2 meter werkbreedte rijdt je alleen de eerste omgang door ongemaaid gras en vervolgens blijft het gemaaide graszwad onbereden.
Een FENDT 306 kan met gemak ook een 2,4 of 2,8 meter brede schijvenmaaier aan.
+1
fendt farmer309c
Ik zou voor een Pz cm185 of pz cm 212/215 gaan dat zijn kwalitatie goede maaiers en onderdelen zat van te krijgen en het voor deel van een trommel is dat je niet zo door het zand trekt als het wat ongelijk is want het zijn afzonderlijke trommels en geen balk zoals een schijvenmaaier
rubenv
Nog wel eens bezig geweest met een 308lsa met een fella 3m met kneuzer viel eigenlijk niet tege
maar een schijven maaier van 2 40 zonder kneuzer zal mooi zijn voor een 306
echte844
De keuze van wel of geen kneuzer was voor mij met paarden hooi duidelijk. Ik maai met kneuzer omdat ik nu na de eerste keer schudden geen proppen in het gewas heb. Als je na de eerste keer schudden nog proppen in het gewas hebt krijg je ze er niet meer uit. Dit is natuurlijk maar half zo belangrijk als je doet wikkelen, maar dan noem ik het geen hooi meer.
Ik gebruik mijn kneuzer dus meer als trommel schudder.
Karl
@echte844 ja ik zou ook een maaier mer kneuzer overwegen . Ik zou gaan voor een Kuhn fc 202 deze neemt 2 meter mee. Men zeg dat gras dan 1 dag sneller droog is. Enkel de vraag is kan 306 ls dit vlot trekken om tijdens het maaien er toch wat vaart in te houden .
jammermaarhelaas
@Karl

Hoe groot is het perceel wat je maait? Hoeveel ha. wil je per jaar maaien (dus perceelsgrootte maal het aantal keren maaien) ?

Een Fendt 306 kan best een 2,4 meter maaier aan, maar het kost je vaak meer in aanschaf dan een 1,85 trommelmaaier.
Ik schat in dat je met een 1,85m maaier ruim een hectare per uur kunt maaien (afhankelijk van de perceelsgrootte en vorm, hoe vlak het perceel is, of er geen sporen in zitten waardoor je met je hoofd door het dak schiet of onder in de stoelvering slaat als je een klein beetje vlot wilt maaien, enz.) en met een 2,4 meter maaier kom je dan aan een 1,5 hectare per uur.
Heb je een perceel mooi lang en parallel, dan kom je wat hoger uit met je capaciteit, minder rijden over de wendakker, en minder randen met eventuele bochten, eventuele bomen met overhangende takken, enz.

Als je echt snel klaar wilt zijn bestel je een loonwerker, die maaien vaak 9 meter breed, of nog breder.
Karl
@jammermaarhelaas ik maai Ongeveer 3 hectare en dit 2 maal per seizoen. Ik heb de Fendt van deze winter . Ik heb een Vicon cm1700 welke aan mijn MF135 hing vorige seizoenen maar ik denk dat er aan de Fendt wel een grotere maaier kon.
+1
jammermaarhelaas
@Karl

Oke. Ja, die Fendt kan wel wat meer baas, maar gezien de te maaien oppervlakte in een jaar zou ik geen haast maken met aanschaf van een andere maaier.
Bekkink
Wij hadden voor de 306 een krone 242 met kneuzer. Ging prima
+1
5000 fan
Mooi doormaaien met die vicon cm 1700. Het zal niet meevallen een goede schijvenmaaier te vinden voor een nette prijs. Wat maakt dat uurtje nou uit dat je langer bezig bent de 1700 haalt in een gunstige situatie ook 1 ha per uur
echte844
@5000 fan Mijn vuistregel is ongeveer hat aantal ha/uur war de maaier in breedte is dus met een maaier van 1.7 meter moet je ongeveer 1.7 ha/uur kunnen maaien. natuurlijk afhankelijk van de perceels grote en vorm maar dat begrijpt hopelijk iedereen.
Ik zou gewoon bij de maaier blijven die je nu hebt. Je weet wat je hebt maar je moet maar afwachten wat je koopt.
Ik ga er van uit dat een uur extra geen probleem is en dan kun je stellen dat met een smallere maaier maaien geen extra brandstof kost. je werkt wel langer maar wel met een lager verbruik.
Voorbeeld is het geouwehoer over verbruik van een trekker bij ploegen.
Die nieuwe trekker heeft wel 30 liter per uur nodig, en wij deden het vroeger met een trekker die maar 3 liter per uur nodig had.
De nieuwe trekker doet 2 ha/uur en vroeger deden we 5 uur/ha. Is dus in beide gevallen 15 liter/ha. Dus voor een bepaalde hoeveelheid arbeid is een bepaalde hoeveelheid energie nodig.
(of sla ik weer door?)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0