Kuhn schudder

Hoi.
ik ben daarstraks wezen kijken voor een 4 elements kuhn schudder. maar nu zag ik dat de 2 bovenste elementen naar binnen gedraaid zijn. nu is mijn vraag: draaien deze ook automatisch om als je de schudder naar beneden laat of moet je dit nog handmatig doen? en waar moet ik zeker op letten? ( zwakke plekken enz...)

Deel dit topic

Reacties

Siebenga
Type nummer graag in de titel? of de vraag stellen bij desbetreffende schudder? tis nu abra cadabra
fendt janssens
Ja sorry de type nummer weet ik niet meer vanbuiten.
SJB533
Ja die draaien automatisch mee. Zit een getordeerd profiel, waardoor hij draait met opklappen en uitklappen. GF5001 H is dat geloof ik?
weurding
Denk dat je ze zelf moet omdraaien, echter hoe meer beweegbare delen des te kwetsbaarder, kuhn is wel een goed product, al is staat en onderhoud van het verleden veelzeggend voor de toekomstige werking van de machine
Wolf_miniatuur
Bij onze oude (srry weet het typenummer niet) moest je het met de hand doen, niet dat het heeeel zwaar gaat ofzo.. 😛
fendt janssens
@weurding: de schudder lijkt mij nog wel in goede staat.
fendt janssens
@sjb533: het type nummer is inderdaat GF5001 H
SJB533
Volgens mij draaien die automatisch naar binnen. Helaas hebben we zelf niet zo'n ding, anders had ik volledige zekerheid gehad 😉
Joop3
Hebben we vroeger ook gehad... Het helaas van Sjoerd kan ik helaas niet bevestigen.
Na verloop van tijd krijgt alles speling: Opklappen en uitklappen gaat niet meer vanzelf, ventiel op druk zetten, en met de hand helpen, en schudresultaat werd bagger, omdat de buitenste elementen dieper gaan.
Dat is dus meteen het hoofdpunt waar je op moet letten bij aankoop: SPELING!
Verder zijn die dingen onverwoestbaar.
Wimsumar
Beste Fendt Janssens: Dat de rotor in transportstand naar binnen kan draaien is wel ideaal. Anders moeten er veiligheidsbeugels of schermen omheen om medeweggebruikers te beschermen voor de uitstekende schuddertanden.
trinty
Wij hebben er een die je met de hand moet doen.

Anders even foto, kunnen we kijken
fendt janssens
@trinty: ik heb er geen foto van maar als het gaat zal ik er morge één nemen.
schaubagri
Wij hebbe ook zon ding super schudder is dat kijk maar een bij massy ferguson en dan gras schudden en idd draaien ze vanzelf om
fendt janssens
Ik ben de schudder net gaan halen!!
de bovenste elementen draaien niet automatisch maar het gaat wel heel soepel enz... 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!