Goldoni 718 startproblemen, handleiding?

Ik heb een Goldoni 718 gekregen, de vorige eigenaar vond het werken ermee te zwaar. Er zat een Majar ploeg bij en een Goldoni frees. Ik heb beide al gebruikt, met goed resultaat. Na een uur of 3 ploegen kan ik hem niet meer starten.
Dit is mijn eerste (tweewielige) trekker, en ik heb geen verstand van motoren. Ook nog geen handleiding gevonden voor de trekker (toch al wat gegoogled), dus ik weet niet waar te beginnen. Het enige wat ik opgemerkt heb, is dat er plas olie staat onderin de luchtfilter.
Heeft iemand (ervaring met) deze trekker, of heeft iemand er documentatie over?
Als hij werkt is het een prima machine, en ik zou er graag verder mee werken.

Deel dit topic

Reacties

valmet 605
Zit de motor vast? Dus geen beweging in te krijgen of slaat deze niet aan?
Die plas olie is waarschijnlijk een oliebadfilter en hoort daar te zitten.
Goldoni718
De motor slaat niet aan. Na even proberen heb ik dan toch de indruk dat hij gaat starten, maar zodra ik de contact sleutel terug loslaat slaat hij af. De laatste keer dat ik hem gestart kreeg kwam er wel veel rook uit...
Wimsumar
Beste Goldoni718:

Quote Reactie van @Goldoni718:
De laatste keer dat ik hem gestart kreeg

Vermoedelijk is de brandstoftank leeg na al die uren ploegen.

Welk merk/type motor zit er in deze GOLDONI 718? (Voor documentatie-zoeken).
Goldoni718
Er zit wel degelijk nog brandstof in de tank, maar zover reikt mijn kennis van motoren 😄
Er zit een Lombardini tipo 720 in :

(klik om te vergroten)

valmet 605
@Goldoni718 eerst alle filters nalopen. tank helemaal vol brandstof gooien zeker 5 ltr als het past. Dan weer proberen.
Wimsumar
Beste Goldoni718:

Quote Reactie van @Goldoni718:
wel degelijk nog brandstof in de tank

Wat zit er in/wat heb je er in gedaan? 'Goede' benzine, of, 'slechte' diesel?

In mijn bronnen kan ik helaas geen (gratis) documentatie vinden.

Eventueel te bestellen (prijs?) bij:

dieseldokter.nl/handleidingen/motoren/
Goldoni718
Er is "rode mazout" in, waar de tractoren van m'n schoonvader allemaal op rijden (de vorige eigenaar had me gezegd dit te tanken). Ik heb wel gemerkt dat de olie op is (meetstok vlakbij luchtfilter). Die was nog vol voor ik begon te ploegen. @valmet 605 ik zal hem nog eens helemaal vol gooien en dan opnieuw proberen.
Hij heeft ook een elektrische ontsteking, misschien heb ik de sleutel in een foute stand laten staan (dan denk ik aan een voorverwarming zoals bij dieselauto's) en is de batterij leeg? Ga ik ook even nameten.
Verder moest hij wel altijd gestart worden m.b.v. Holts startvloeistof. Is dat normaal?
Klein Rot
@Goldoni718

Altijd starten met Holst startvloeistof geeft te denken. Dan wordt het zeker tijd de motor eens goed na te kijken. Als er tijdens het werken blauwe rook uit de uitlaat komt dan duidt dat op versleten zuigerveren, dit verklaard ook het lage olie nivo, er staat dan een motor revisie aan te komen, zeker omdat de motor na 3 uur werken niet meer wil aanslaan, een warme motor zal altijd moeten starten.
Wimsumar
Beste Goldoni718:

Quote Reactie van @Goldoni718:
Ik heb wel gemerkt dat de olie op is

Misschien is deze motoculteur al dusdanig modern dat een sensor starten onmogelijk maakt bij (te) laag oliepeil.
Minitauro
@Goldoni718 Zoals @Klein Rot al verteld lijkt het er inderdaad op dat de zuigerveren versleten zijn, dus waarschijnlijk ook de cilinder. De motor moet dus uit elkaar en gereviseerd. De olie in het filterhuis hoort erin om vuil tegen te houden er zou een merk teken in moeten staan voor het Nivo.
echte844
Mijn ervaring was dat het onderhand goedkoper is om de motor te vervangen dan te reviseren. Maar dit soort motoren is niet meer leverbaar en de onderdelen beginnen ook schaars te worden.
Goldoni718
Alvast bedankt voor alle tips! Ik heb de batterij eens volledig opgeladen en dan proberen te starten, zonder succes. Enkele uren later wel eens kunnen starten (zonder startvloeistof!). Een lijn of 2 mee geploegd en dan moeten uitzetten omdat ik telefoon had. Daarna niet meer aan de praat gekregen. Er komt woensdag een technieker kijken van de winkel die tuinmachines verkoopt in de buurt. Hij suggereerde een vuile mazoutfilter. Ik hou jullie op de hoogte.
Goldoni718
De technieker heeft de motoculteur meegenomen, hij vermoedde een verstopte mazoutfilter en/of een starter die het liet afweten. Hopelijk snel (goed) nieuws!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN