De oogstijd komt er weer aan, Wat te doen als....?

Zoals jullie mischien wel gemerkt hebben, Is er een 112-centrale medewerkster 'actief' op TF. Nou kwam zij met een paar handige tips en die wil ik graag met julie delen:

misschien overbodig, maar mocht je nooit 112 hebben gebeld en ooit genoodzaakt zijn om 112 te moeten bellen. Bij alle 112 gesprekken wordt alles opgenomen. Spreek duidelijk en langzaam, naam , locatie, wat er is gebeurd, hoe het is gebeurd, wat voor voertuigen/werktuigen erbij betrokken is/zijn , hoe de toestand van de persoon is (bewustzijn,adequaat, ademhaling, verwondingen) en je telefoonnummer. Vooral op het land, hoe ben je het snelste te bereiken. Indien mogelijk, zorg dat er iemand aan de weg staat om ze op te vangen en naar het ongeval te begeleiden

Leuke weetjes;
In het bos en langs landwegen heb je anwb padddestoelen. Vermeldt het nummer van de paddestoel. Deze is op speciale kaarten terug te vinden.
Veel trekkers hebben tegenwoordig gps, de meeste meldkamers zijn zo uitgerust dat ze ook coordinaten kunnen invoeren. (Helaas weten niet alle centralisten hoe dat moet. Bij ons de meeste gelukkig wel).


Dus mocht je ooit eens 112 nodig hebben, denk aan de aan de handige tips van Mwhein 😄

Deel dit topic

Reacties

bart H
Oke
Michiel-Biervliet
Goed dat het even vermeld wordt!
307beul
Eigenlijk zou deze instructie in elke machine moeten hangen. Als er iets gebeurd is het -juist in onze sector- soms lastig om de exacte locatie etc. goed door te geven en op tijd hulp te krijgen.
Koe
Je kunt ook overdrijven 307beul... 😛

Idd wat mwHein zegt, gps-coordinaten, iemand aan de weg zetten, bij donker weer trekker met zwaailichten aan bij de weg zetten, zodat ze gewoon niet hoeven te zoeken
jelledexta
Wel ontzettend handig vooral als je in paniek bent ofzo 😉
bunny bunn
Er moet hier gewoon een lijst komen met allemaal tips die dan een hele poos blijft staan of altijd blijft staan nog bezer zefs
fendt926power
Meschien voor sommige mensen handig om hem uit teprinten en in je agenda te plakken ofzo het is maar een tip he 😉
wouterk
Dat lijkt me wat overdreven, maar als je bij een loonwerker of akkerbouwer werkt zou uitprinten en in de kantine hangen wel een goeie zijn denk ik.
Mengeledriver
Deze rijstijl goedgekeurd?? 😃 :
massey-ferguson
Jawhoor netjes remmen doen het goed.. 😃
jasper01
Hm zit meestal net over de grens daar komen de nls ook heb ik gemerkt uit ervaring man heeft het helaas niet overleeft
wouterk
Ding gaat bijna opkant.. :d hahahaha
Siebenga
Niet best 😃
massey-ferguson
Ah kan zat 😛 vaake bun te bange,of ie duurt niet 😉
Hendriks
Waar is dat nou weer goed voor mengele? 😃
bramvdberg1
Deze video is geüpload vanaf een Android-telefoon.

hahah wie zou dat toch geupload hebben;)

de band wou er niet op komen.
Favorit614
De voorbanden wilden niet goed op de velg springen , vandaar ff rond krossen
Valtra-Fordpower
Ff remmenreiniger + vlammetje doen ze toch wel eens? 😛
wouterk
Of goed vet smeren....... 😃
Mengeledriver
Vet zat er genoeg aan!
Ik dacht ik probeer het zo eff. Met succes! De rechter voorband zat er zo op.
Ging mooi!
mwHein
Leuk dat jullie de topic hebben overgenomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Mocht er iemand wat te vragen hebben. Ik weet niet of ik altijd een antwoord heb, maar wie weet. (op de 112 meldkamer wordt er per veiligheidsregio soms andere protocollen gehanteerd.
mwHein
Nog een volgende tip;
Incidenten met kinderen!Je hoopt dat het nooit gebeurd, maar als er dan toch iets gebeurd waarbij je 112 moet bellen..... Vermeld de leeftijd van het kind en indien mogelijk het geschatte gewicht. Dit is voor de aanrijdende ambulance belangrijk voor het berekenen van medicatie. Dit wordt tijdens het aanrijden voorbereid, zodat er ter plaatse sneller gehandeld kan worden. Ook kunnen ze dan bedenken of ze de koffer voor volwassenen of kind mee moeten nemen, ivm de grootte van bepaalde ondersteunende middelen zoals tubes en spalken.
mwHein
Brand;
Indien je brand hebt in aanhangend voertuig. Indien nog mogelijk koppel het af. Mocht het meevallen, kan je het altijd weer aankoppelen, wacht je te lang, heb je kans dat je ook nog je trekkend voertuig kwijt bent.
mwHein
Brand in schuur;
vermeld wat er in de schuur aanwezig is aan voertuigen/opgeslagen materialen. Vooral berucht zijn de bijkeukens aan huis. Later blijkt soms dat de bijkeuken in een grote opslagschuur met kunstmest was.
wouterk
@ Admin(s)??

kunnen jullie deze bovenstaande tips ook even in de topic vermelden? 😄 Ik heb niet voldoende rechten..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0