Illustratie van:

Zitmaaiers John Deere - Zitmaaier krijgt te veel benzine

Ik heb een John Deere lt133 zitmaaier. De motor krijgt te veel benzine waardoor hij na een aantal minuten verzuipt en dan afslaat.

Het vlotterbakje hebben we al schoon gemaakt. Of zou dit door de benzine pomp kunnen komen? Ook is er ergens een klein pakkinkje lek. maar niet zo erg dat er plassen of druppels olie of benzine er onder liggen.

Iemand enig idee hoe je de brandstof toe voer kunt afstellen? Of kan dit ook komen door bijvoorbeeld een oudere brandstof filter of andere verouderde onderdelen?

Update (9-5-18) Iedereen bedankt voor de tips. tot nu toe doet hij het weer. vandaag de brandstoffilter vervangen en de bougie. hopelijk genoeg om weer een tijdje voor uit te kunnen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Wimsumar
Beste Rickhn:

Quote:
De motor krijgt te veel benzine

Ik denk dat de motor te weinig lucht krijgt. Vermoedelijk zit het luchtfilter vol stof. (Of blijft de chocke geheel of gedeeltelijk dicht? ).
Rickhn
@Wimsumar De luchtfilter is afgelopen week schoon gemaakt. dus dat is hem niet denk ik. naar de chocke zou ik even kijken als ik er tijd voor heb.
stephan-inter
@Rickhn
Schoon gemaakt of vervangen?
Laat hem er eens uit.
Rickhn
fergusonnetje
Waarschijnlijk zitten er op de carburateur een paar stelschroefjes daarmee kan je het afstellen.
Rickhn
@fergusonnetje bedankt, zal straks kijken
Wimsumar
Beste RickHN: Ondanks schoonmaakpogingen van het luchtfilter kan deze toch dicht zitten doordat tijdens het maaien suikerrijk grassap wordt aangezogen en (al dan niet samen met stof) ophoopt/vastkleeft in het filter.
Controleer ook de electrode-afstand van de boegie. Benzinemotortjes kunnen hier enorm slecht door gaan lopen als de afstand niet klopt.
Rickhn
@Wimsumar oke, ga er woensdag naar kijken.
Rickhn
Wimsumar,

De luchtfilter kan niet schoner dan hij nu is. tenzij je er een nieuwe op zet. verder is de boegie in orde. dit hebben wij ook na gekeken.
Henk 1120
@Rickhn Ploft hij ook erg, als hij af slaat?
Rickhn
@Henk 1120 nee, dat heb ik hem in nog geen 6 jaar geen 1 keer horen doen
Henk 1120
@Rickhn Ik zie je update, mooi dat hij het weer doet! Waarschijnlijk toch te weinig brandstof dus. Dat was ook de reden, dat ik vroeg of die ook plofte. Ik heb een STX 38 en daar zit ook een Kohler motor op en die stopte er ook geregeld mee, tijdens het werk. Een keer een flinke plof en je kon hem wegzetten. De andere dag deed hij het wel weer. Ik dacht dan ook, dat het aan de bougie zou liggen, maar dat was niet zo.
Hier bleek achteraf wat rommel onder in de vlotterbak te zitten, dat soms voor de sproeier ging zitten en dan kreeg hij te weinig brandstof. Na alles goed schoon gemaakt te hebben, heb ik het probleem niet weer gehad. 😄
Rickhn
@Henk 1120 Ik denk nu ook dat hij inderdaad door de oude/vieze brandstof filter niet genoeg brandstof kon aanzuigen. Op die knal na gebeurde dat bij mij ook. dan kun je hem weg zetten en de volgende dag weer een paar minuten aan het werk er mee. van welk bouwjaar is jou stx dan? die heeft er dan ook vast wel wat jaren op zitten. maar het zijn wel mooie zitmaaiers.
Henk 1120
@Rickhn De STX 38 is van 1991 en reeds 13 jaar in m'n bezit. Daarnaast heb ik ook een LT 155 met mulch dek. Allebei fijne en goede maaiers. Loopt eigenlijk altijd probleemloos.
Rickhn
@Henk 1120 Oke. mijne lt133 loopt eigenlijk ook bijna altijd wel probleemloos. af en toe een keer zo als dit. mijn lt133 komt uit 1998 en heb ik nu 6 tot 7 jaar in bezit
ambu954
@Henk 1120
als hij ploft (want dat doet de onze soms ((knal na het uitzetten )) wat is dan de oorzaak ?
stierenzwengel
Gewoon luchtfilter er af halen en kijken of ie het dan wel gwn doet, en zoniet of afstellen of andere sproeier
Rickhn
@stierenzwengel Bedankt voor de tip.
Wimsumar
Beste Rickhn: Hoe oud is de benzine?
Rickhn
@Wimsumar Ik heb hem 3 weken gelden voor het laatst afgetankt.
frammi
Heeft hij een carburateur met vlotter? Kan zijn dat de vlotter lek is. Al enkele malen meegemaakt.
Rickhn
@frammi ja dat heeft hij, maar dat zou ik even moeten uitzoeken.
Feeling Blue
De solenoid onder op de vlotterkamer kan ook stuk (of te langzaam) zijn.. dan kan het carter evt ook vollopen met een hydrolock tot gevolg.. Op youtube staat een heleboel uitleg..
(Je draait hem er zo uit en kan hem controleren door er 12v op te zetten, hij moet echt flitsend in en uit schieten)

In de reparatiekit van de dealer zit schijnbaar een hitteschild bijgevoegd omdat ze af fabriek waarschijnlijk te snel oververhit raken.
Rickhn
@Feeling Blue Bedankt voor de tip!
+1
Feeling Blue
@Rickhn Geen dank.. hoor wel graag wat de uiteindelijke oorzaak was.. dan hebben andere lezers er later ook nog iets aan 👍
Rickhn
@Feeling Blue is goed. we gaan er morgen mee aan het prutsen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers John Deere en hebben de trefwoorden john deere , brandstof , filter en benzine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!