Kubota B7001 - B7001 14 pk als grasmaaier

HI, Ik kan een (oudere) B7001 kopen met 14 pk (is me verteld). Ik wi deze gebruiken (oa) om een weiland van 4000m2 te maaien met een 100 cm maaidek achter de B7001. Dat zou wel kunnen werd me gezegd maar wel rustig aan. Heeft iemand ervaring hiermee? Waar moet ik op letten?

Deel dit topic

RobertV

Reacties

echte844
Als maaien het enige is waar je hem voor gebruikt is het misschien wel beter om een 18 of 22 pk gazonmaaier te kopen. is ook nog eens veel comfortabeler.
dickie01
Ik weet niet hoe zwaar mijn Kubota is maar ik heb wel een achtermaaier van een meter. Hij maait redelijk maar wel onregelmatig waardoor er lange plukken blijven staan. Mij werd daarom een zijmaaier geadviseerd. Hierdoor rijd je het gras dat je wilt maaien niet eerst plat. Ik maai nu met de ( grotere ) tractor van de buurman met zijmaaier.
Yanmarthomas
De motor heeft 16pk en op de aftakas 13 pk dus een maaier van 100cm moet kunnen, heb zelf een trekker van 15pk op de aftakas met een klepelmaaier van 1.20 en dat gaat goed in lang gras
Yanmarthomas
Ik weet niet hoelang jij bent maar ik heb wel is op zoon kubota b7001 gezeten, en het zat aardig krap ik ben 1.82 (groei nog verder) maar ik vondt het niet geweldig zitten, ik moest mijn benen over het stuur heen doen om er op te komen.
+1
Feeling Blue
@Yanmarthomas Men neme twee stukjes strip van een cm of tien, legt ze op elkaar boort wat gaatjes met ongeveer een cm afstand..

Dan haal je de as van de stoelbevestiging los, bout de stripjes aan de stoelbevestiging (in de gaten waar de as zat) en neem je een gaatje naar keuze die je net in de strip geboord hebt, voor de as zelf..
Zo heb ik mijn stoelbevestiging in tien minuten verlengd.
(en ook iets achterover gezet, nu kan ik veel beter de pedalen bedienen zonder eerst mn knie opzij te moeten doen)
Scheelt enorm veel comfort.
railrunner
Ik gebruik m'n b7001 met klepelmaaier van 90 cm vooral om in biesbos onkruid te maaien voordat ik ga zagen dit staat zo'n 1.50 cm hoog het grootste nadeel vind ik dat de Kubota geen doordraaiende aftakas heeft.
Ik ben zelf 1.89 het op en afstappen is een gewenning ik moet wel zeggen dat ik een stoel van een heftruck met vering en slede op de Kubota gemaakt heb waardoor ik net iets hoger zit dan de originele stoel en makkelijke naar voor of achter te stellen
Wimsumar
Beste RobertV:

Quote:
4000m2 te maaien met een 100 cm maaidek achter de B7001. Dat zou wel kunnen werd me gezegd

Ja, natuurlijk zegt men zulks: men wil er graag vanaf! Of het dan rotzooi is zo'n KUBOTA? Nee, dat valt ook wel weer mee. Deze types zijn per slot van rekening al 40(!) jaar oud. Maar reken er op dat het je na een paar keer flink de keel uit gaat hangen dergelijke oppervlakte zo primitief te moeten maaien.
Paulus H
Op een vlak veld zal het prima te doen zijn. Zelf zou ik een iets sterkere aanschaffen. Naarmate je langer met het apparaat werkt ga je het steeds meer waarderen en dan wil je waarschijnlijk meer. Wellicht wil je die 4000 m2 een keer omploegen bijvoorbeeld en dan kom je aan die 14 pk te kort denk ik.
RobertV
Bedankt voor alle info! Ik zelf ben 1.90 maar de optie van stoel verlengen ga ik zeker onthouden. Het weiland is nu 4000m2 maar er komt nog een paardebak, dus er gaat een flink stuk af. Dan is de Kubota eigenlijk alleen bedoeld als baksleper en bijmaaien stukken weiland (als de paarden dat al niet hebben kaal gevreten). Oja: Ter voorbereiding aan de paardenbak zal het weiland geploegd en gevlakt worden, Ga ik niet doen met de Kubota
Wimsumar
Beste RobertV:

Quote Reactie van @RobertV:
als de paarden dat al niet hebben kaal gevreten.

Dat wat de paarden niet kaal vreten wordt een dusdanig zware begroeiing welke er met een minitrekkertje + maaiertje er niet af te krijgen is. Sterker: Daar loopt de maaier + trekkertje in vast.
Ook het paardenbakslepen met zo'n minitrekkertje,.... ehhhhh,... dat wordt niks!

Oriënteer je op trekkers ( 💪 ) als:

waldnet.nl/wn/vraagaanbod/…
dieseltank
Krap aan... Zou voor een model groter gaan... Wellicht goedkoper
RobertV
Hi, even een update: maaien gaat best goed maar duurt lang... erg lang. heb nu een maatje groter: een b1600. eens kijken wat die doet
jim353
Gaat makkelijk! Wij maaien 150 cm met een B6001. Een paar frontgewichtjes er aan en maaien maar. Trekker mag rustig een beetje werken. Succes er mee!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!