Tractor certificaat ---> rijbewijs

Even een vraagje over het tractorrijbewijs of certificaat...

Ik heb gister mijn E-rijbewijs gehaald, deze moet ik dus bij laten schrijven op mijn rijbewijs wat iets van 40 euro kost.

Nu zag ik dat er op die pasjes van tegenwoordig ook een 'T' staat. Is het mogelijk dat ik mijn tractorcertificaat bij laat schrijven op mijn nieuwe rijbewijs pasje, zodat ik in één keer klaar ben? Of is dit helemaal nog niet mogelijk, het is voor mij in ieder geval een beetje onduidelijk.

Groeten,
Johan
yoohan

Reacties

jorus
Heey johan
ik weet het niet zkkr zelf ben ik 17 dus heb nog geen rijbewijs maar volgens mij kan je je tractor certificaat er ook bij laten schrijven .
ik hou je vraag in de gaten want dat heb ik zelf ook gelijk het andwoord voor als ik 18 ben
sucses er mee
Siebenga
T wordt nog niet gebruikt! dat certificaat wat je had heeft niks met rijbewijs te maken! Even de zoekfunctie gebruiken zijn al heel wat topics over! MAh gefeliciteerd
Valtra-Fordpower
Je certificaat dien je goed te bewaren totdat de T-rijbewijs ingevoerd wordt, dan kun je met die als bewijs je T laten overboeken.

Het T-rijbewijs gaat naar verwachting pas na 1 á 2 jaar gelden. 😛
TurnMeLoose
Nee, want toen ik mijn E haalde 4 jaar terug heb ik dat ook al geprobeerd 😃
caseih1056xl
Het enigste probleem is dacht ik als je alles op je rijbewijs zet. en je zelf een trekker certificaat heb en je wordt een keer gepakt waarna je rijbewijs ingevorderd wordt dan mag je ook geen trekker meer rijden.

het is mogelijk ja het over te schrijven.
yoohan
Hmz dus ik kan het nu nog niet bij laten schrijven, maar pas over 1 of 2 jaar.

Dat is jammer, want dan kost me dat weer 40 euro. Ik dacht dat het al kon, maar helaas.

En ik heb der al zo'n pesthekel aan om langs het gemeentehuis te gaan voor zoiets, heel die ambtenarij wordt ik altijd zo naar van.

En ze zijn alleen op uren open dat elk normaal mens werkt 😛
Valtra-Fordpower
Elk gemeentehuis heeft ook een avond opening volgens mij. 😛
yoohan
Ja dat klopt, dan is het altijd gruwelijk druk 😃
johndeere6100
Gaat nog niet lukken (zie bovenstaande reacties) tevens zijn ze er nog niet helemaal overuit de een ja de ander nee jullie kennen het gedoe van ambtenaren
O N
Welke E hebje gehaald ? B-E of C-E lijkt me handig dat te melden ...

In het geval van CE is een T lijktmij overbodig een CE telt immers ook voor alle landbouwvoertuigen
jasper01
Heb ook iets gehoord dat als je voor een bepaalde datum je gewone rijbewijs gehaald hebt hem erbij kado krijgt
Snaky Bill
T . van traktor rybewys komt een nieuwe EEG regeling voor over paar jaar ken als je 16 bent traktor certificaat halen voor op je EIGEN bedryf ,je kunt niet met een certificaat meer op de openbareweg ryden onder de 18 jaar. en de T. gaat gelden als je 18 jaar bent en je traktor rybewys heeft behaald voor op, de openbarewegte ryden is apart van een auto rybewys.
MarcelFendt
Wat hier boven staat heb ik nog nooit van gehoord 😉 hou het zelf al beetje in de gaten zodat ik hem wel kan halen aankomende zomer, maar zoals hier boven kan bijna niet als 16 jarige niet op de openbare weg? ho moet je dan bij je land komen?
dx11
Ik had mijn trekker certificaat net toen ik mijn AM rijbewijs haalde, toen heb ik het gevraagd en kon het niet.

2 maande terug met mijn E rijbewijs nogmaals geprobeerd, en weer kon het niet.

Dit heeft er mee te maken dat je trekkercertificaat geen rijbewijs is maar puur een bewijs van vakbekwaamheid.
JD6930
Als je een autorijbewijs hebt mag je gewoon met de trekker rijden zonder enig trekker rijbewijs hoot, tenminste dat is mij altijd gezegd.
yoohan
@JD6930

Lees anders eerst even en kijk wat mijn vraag is.
O N
@jd6930
Autorijbewijs is normaal niet voldoende voor een trekker (althans hierniet beglië) een autorijbewijs dus alleen een B houd in dat je voertuig maximaal 3.5ton mag wegen en alsje een BE hebt magje dan maximaal 7.5 ton totaal gewicht hebben elke degelijke trekker met machine weegtwel meer dan 3.5 ton dus een B is niet voldoende 😉
Fendt Farmer 2E
Waar kun je je tracter rijbewijs/certificaat halen? op een landbouw school of ook ergens anders?
steft8000
Ik doe het nu ook via school trekker rijbewijs jammer dat zonder pasje is want kameraad heeft ook half jaartje geleden gehaalt maar had ook nog papiertje
steyrcvt6160
Nee dat hoeft nie want nouw vervalt jouw tractor rijbewijs gwoon
yoohan
Nou ik ben net bij het gemeentehuis geweest en het was inderdaad nog niet mogelijk om je tractorcertificaat bij te laten schrijven als T-rijbewijs.

40 euro lichter, weet ik dus weer voldoende 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!