Same Panter - Opvoeren dieselpomp same panter

Hallo, mijn same Panter zou ik graag even iets meer vermogen willen laten hebben.
Hoe doe je dit /is dit mogelijk?
Dit type blok heeft ingebouwde brandstofpomp.
Hartelijk dank alvast
Matje28

Reacties

+1
valmet6400power
Wat voor type brandstofpomp is het?
Matje28
@valmet6400power

bosch pfr2k80a337/2
( dit staat op het Typeplaatje )
+1
selten
@Matje28
Foto van typeplaatje? En vooral positie
+1
valmet6400power
@selten
Ik kon ook al niks vinden wat relevant was inderdaad
+4
joop-same
@Matje28 De grote moer bus waar de stopstang in het blok komt helemaal los en eraf halen, dan het handgas op 3/4 gas zetten, dan de koudstart knop uittrekken en dan klikt de regelstang van beide pompen helemaal naar Li.
Nu de regelbus (met 2 platte kanten vasthouden met steek sl.10 en de moer (sleutel 13) los draaien, dan de bus met de platte kanten iets verder aandraaien Re.om zo krijg je meer regelweg op je regulateur ( 1 slag is 1mm meer regelweg normaal heeft hij ongeveer 6,5 mm std.
Dan de moer en de dop weer vast zetten.
De koudstart knop zit in een exenter bout hier kan je missch. ook nog iets meer geven als de knop niet in het midden staat, naar Li. draaien is meer, naar Re is minder regelweg. sux6
+1
WO 562 Driver
@joop-same Hallo Joop.
Geldt dit ook voor een minitauro 60.
Die hebben ook zo'n pomp op het blok.
+1
joop-same
@WO 562 Driver Hallo Same Driver,
De Minitauro 60 heeft een L motor met tauchpomp maar deze werkt iets anders, de exenter bout van de koudstart is wel gelijk, contra moer lossen en dan de bout bovenkant sl.17 naar Li is meer en naar Re. is minder.
De regelstang die naar de pomp gaat iets langer maken, en de veer in de huls van de gasstang iets sterker maken, is meer sprit.
+2
selten
Wegbrengen naar dieselservice.
+1
geertyb0y
Dit is wat ik gevonden heb over de Bosch PFR brandstofpomp, onderaan je regelaarhuis (waarschijnlijk ingebouwd bij je distributie), zit de zogehete "full load stopper". Deze uitdraaien zou meer diesel moeten geven, al ben ik hier niet 100% zeker van.

(klik om te vergroten)

Tekening regelaarhuis
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Panter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!