David Brown 990 - David brown as wilt niet terug inschuiven

Ik heb een david brown 990 gekocht met een koppeling die niet meer werkt. Dus heb ik vandaag de david door midden gesplitst zodat ik naar de koppeling kon kijken alleen is met deze door midden te doen er een as mee uitgeschoven (zie foto) deze moet normaal blijven zitten, nu het volgende probleem ik wou hem er terug in schuiven maar ik krijg hem max 10cm ingeschoven en dan gaat blokkeert die. Moet ik om deze as terug op zijn plaats te krijgen de versnellingsbak open maken?
Alvast bedankt. 😄

Deel dit topic

Hannes.

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
RobinL13
Bij onze DB 996 hadden we hetzelfde probleem. Onze price-as was tevens versleten en is gereviseerd waardoor de hele as er uit moest. Via de deksel van de aftakas aan de achterzijde (Die grote, ronde ijzeren deksel waar de hendel van aftakas inschakeling heen gaat) hebben wij de as er weer prima in gekregen. Wij hebben dit complete deksel er toen af gehaald. Als je dit ook gaat doen moet je uitkijken voor een kleine leiding onderaan de hydrauliekpomp. Als de deksel er niet op de juiste manier af gehaald wordt kan dat leidinkje kapot gaan (zoals bij ons is gebeurd)
Ik hoop je hiermee te hebben geholpen!
Hannes.
Ik heb gekeken maar ik zie geen grote ronde deksel vanachter..! Misschien kan je het anders uitleggen? Ik zal er een foto bijvoegen alvast bedankt voor de reactie! 😄

(klik om te vergroten)

RobinL13
Ik bedoel het gehele deel waar de aftakas aan vast zit. De 'deksel' zit aan de achterbrug gemonteerd, en is te zien op de foto.
paulusmahandel
Met een beetje gerommel zou hij er wel weer in moeten schuiven, tenzij je een vallend tandwiel hebt gehoord
Misschien de as iets draaien zodat hij in de Binnenvertaling valt
Hannes.
Danku voor de reactie’s mannen, inderdaad met aan houten blok en er een paar tikken op te geven schoot die er weer in! 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en as geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!