New holland t7030 foutcode aftakas

Beste leden

Ik heb foutcode 5034 op een new holland t7030. Dit heeft te maken met de aftakas. De fout komt er na ongeveer 30seconden na het starten op. Als ik de aftakas inschakel voor deze fout verschijnt werkt de aftakas wel, maar zodra de foutcode erop komt slaat de aftakas uit en krijg ik deze niet meer aan. Kan er me iemand helpen?

Alvast bedankt!
NHpowerr

Reacties

valmet6400power
Mechanisatiebedrijf al gebeld?
sorry
NHpowerr
@sorry ik denk in de schakelaar of schakelaars op de spatborden, maar van deze laatste dacht ik dat het andere code's waren. Daarom vraag ik hier eens iemand's mening, dat ik het zeker weet
fastrac3155
@NHpowerr spatbord schakelaars zijn wel vaak probleem gevalletjes, heeft toch best veel te lijden daar in de rotzooi onder de spatborden, zou het misschien kunnen dat ie wel werkt als je voor de code inschakelt, omdat de zelfdiagnose hem dan niet ziet? (Is even een hersenspinsel) dat zou dan weer duiden op kortsluiting in de cabine schakelaar
NHpowerr
@fastrac3155 ik zal morgen eens proberen met de schakelaar uit een andere trekker, dan weten we het zo 😉
+1
nhmonteur
Foutcode 5034 betekend hetvolgende:
5034 - Spatbordschakelaar achterste aftakas: onderbroken / kortgesloten naar massa.
Precies wat hier inderdaad al gezegd werd.

Heb je al eens geprobeerd om beide schakelaars een aantal keren te bedienen. Soms werken ze daarna weer als ze bv vaak niet gebruikt worden. Heb vaker gezien dat ze storing op zo'n schakelaar geven terwijl de schakelaar nog nooit gebruikt is volgens de gebruiker. Bedien je hem dan een paar keer dan kan het soms zijn dat de storing weg is.
Is dit niet zo dan ga er maar van uit dat 1 of beide schakelaars defect zijn. Je kan ze evt ook beide afkoppelen maar dan moet je ze ook in de computer uit zetten wat alleen helaas de dealer kan.
Kleine tip nog als je een spatbord schakelaar wil demonteren en nog niet zeker weer of hij defect is. Maak het schroefdraad van de schakelaar heel goed schoon zodat de moer er makkelijk afdraait. Doe je die niet dan gaat de moer heel zwaar draaien wat soms tot gevolg heeft dat de schakelaar als nog vervangen moet worden omdat alle plastic schroefdraad dan kapot is.
NHpowerr
@nhmonteur wel stom dat hierdoor de volledige aftakas niet meer wil werken
Fordje4600
@NHpowerr bij 1 van onze t7030's werkt 1 knop ook niet maar in de cabine werkt het gewoon en op het andere spatbord ook
nhmonteur
@Fordje4600 Dat kan, maar dat is hij intern niet zo kapot dat de computer hem herkend als defect. Of heb je er wel een foutcode op?
Fordje4600
@nhmonteur geen foutcode
nhmonteur
@NHpowerr Ja dat is inderdaad niet heel handig. Tegenwoordig is het nog erger bij de tractoren die nu geleverd worden. Moet je eerst een apart knopje indrukken als je wilt uitstappen zonder dat de motor/aftakas uit gaat. En dit moet je elke keer doen voordat je uitstapt terwijl de aftakas draait. Als je weer op de stoel gaat zitten dan word de knop weer gereset.
valmet6400power
@nhmonteur
Opzich qua veiligheid wel beter, “nog ff de topstang een slag korter draaien terwijl de aftakas draait.” We doen het allemaal en het gaat evengoed regelmatig fout..
trean
@nhmonteur das irritant met mestrijden zonder zuigarm.
Zal wel wennen, maar toch....
nhmonteur
@trean ja inderdaad, maar het zijn helaas de nieuwe regels ( volgens mij vanuit Europa). Weet niet hoe het bij de andere merken is, maar als het goed is zullen die ook zoiets hebben.
Sjoske2
Dat heb ik dus ook met die automatische handrem! Voorheen kon je als je met aankoppelen niet helemaal goed stond de traktor met een zetje tegen het wiel nog wel een paar cm verplaatsen, of bij een aanhanger de pen in de trekbek “wringen”. Dat kun je nu wel vergeten. Heb van ellende maar een automatische trekhaak aangeschaft.
Sanderrr
@Sjoske2 Ook zonder automatische handrem is dat de beste investering die je maken kunt 😃
trean
@nhmonteur ik heb pas wel zoiets gelezen in de trekker. Weet zo niet welke trekker.
fastrac3155
@trean als het goed is heeft elke nieuwe dat vanaf 1 januari, ook die belachelijke gele kapjes op de steekassen, totaal nutteloos en ziet er niet uit.
deutz dx 470
@nhmonteur weet gij toevallig welk knopje dit bij een fendt 800 serie is of weet iemand anders dit?
NHpowerr
Gevonden! Fiche was losgekomen van 1 van de spatbordknoppen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!