Claas Ares - Controle lampje accuspanning onder de 10,5 V knippert af en toe

Het controle lampje dat de accuspanning onder de 10,5V is knippert af en toe. Ook geeft de bedieningskast van de machine ook storing dat waarschijnlijk de accuspanning te laag is.
Weet iemand wat dit kan zijn? De dynamo is vorige winter nagekeken door een bedrijf en de accu is 4 jaar oud. Bedankt alvast voor de hulp.
claas arion power

Reacties

radium45
Meet toch de spanning bij draaiende motor maar eens op, magneetventielen op werktuigen kunnen inderdaad vreemd gaan doen als je beneden de 13 volt komt. Ik denk dat je de koolstofborstels er even uit moet halen of die ook te ver op zijn. Soms helpt het tijdelijk om de veertjes die daaraan zitten iets op te rekken.
stephan-inter
Even multi meter op de accu Polen houden met draaiende motor. Meeste dynamo's geven rond de 14v.
Sjon
Massakabel ook controleren, vooral waar die vast zit aan het chassis.
+1
claas arion power
@radium45 bedankt voor de tip. Ik denk dat ik er een nieuwe regelaar opzet dan kan ik ook wat meer uitsluiten. @stephan-inter ik meet nu wel 14V maar het is elke keer tijdens de werkzaamheden af en toe dat die storing optreed dus ik ga de regelaar met koolborstels maar vervangen.
John Deere 6520
Kan het dan nergens slecht contact zijn? Want het is af en toe? Wat misschien ook geen slecht idee is u polen van u batterij een afschuren dat je op proper staal zit.
Ferdinanddijkstra
Als je de regelaar en de koolborstels wilt vervangen is het dan niet verstandig om gewoon een nieuwe dynamo te monteren.
Maar eerst zeker weten wat de laadspanning is.
En heeft hij de grote zekering nog in de accu bak ?
Zo ja dan moet je die er tussen uit halen.
90% van de Ares modellen zijn gemodificeerd.
Zoals hier ook al gemeld is, massa kabel schoonmaken.
claas arion power
@John Deere 6520 bedankt. @Ferdinanddijkstra Bedoel je de grote zekering die op de foto te zien is? Bedankt alvast

(klik om te vergroten)

De zekering die gemonteerd is in de accubak.
Ferdinanddijkstra
Ja die zekering bedoel ik.
Geeft vaak storing
claas arion power
@Ferdinanddijkstra Bedankt. Kan ik deze dan gewoon doorverbinden (aan elkaar solderen) zonder dat dit kwaad kan in het verdere elektrisch circuit?
Ferdinanddijkstra
Ja dat kan als je zeker weet dat er geen extra gebruikers op zitten
John Deere 6520
@claas arion power dan zou ik wel eens kijken of het dan is opgelost is of niet? moest het dan niet opgelost zijn dan zou ik het terug veranderen gelijk er voor. Toch voor de zekerheid dat er niets gebeurd je weet nooit
atlaspower
Even opletten waneer hij brand... bij mijn 550 brand ie vaak als je de koppeling gebruikt of te lang ingedrukt houd.. als je het weet. verder nergens geen last van dus rij gewoon vrolijk verder...denk dat dat bij jou dus ook het geval is omdat hij soms brand..
claas arion power
@atlaspower Dat klopt het heeft ook te maken met de koppeling dat wist ik. Maar het is vooral op de weg als je geen koppeling gebruikt en tijdens de werkzaamheden, daar kan het in mijn ogen dan niet aan liggen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares en hebben de trefwoorden accu en dynamo geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!