Deutz F4L514 - Vitessebak olie vulinhoud/ rokende sputterende motor

Beste leden,

Mijn deutz F4l514 is toe aan nieuwe vitessebak olie. Ik heb er iets van een 35 liter bijna mayonaise afgehaald. Waarschijnlijk van water erin. ik heb er nu al ondertussen 40 liter ingedaan maar de olie staat nu nog altijd niet op pijl aan het gat op de zijkant van de boite.

Ook heb ik nieuwe injectoren gestoken op de motor en nu blijft deze roken. Het is niet constant een volle buis rook maar af en toe een floemp rook. Ik denk dat er 1 of 2 cilinders roken aangezien dat het niet constant is. Ook sputtert hij als je gas bijgeeft. Als ik een constant toerental geef geeft hij af en toe een luidere knal uit de uitlaat. Aan wat kunnen deze problemen liggen?

met vriendelijke groeten
Jorick
jojodeere

Reacties

Wimsumar
Beste JojoDeere:

Quote:
35 liter bijna mayonaise

Controleer wat vaker je 'mayonaise'-peil voor geur/kleur/smaak en hoeveelheid. 😛

Met 40 liter nieuwe olie zit er bijna voldoende in.

Op pdf-pagina 58 staat het oliehoeveelheden overzicht van o.a. de DEUTZ F4L514 (landbouwuitvoering).

tip1.tractorfan.nl/pdf/…

Motorgeluiden:

dieseldokter.nl/vreemde-motor-geluiden/
jojodeere
@Wimsumar dankuwel!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F4L514 en hebben de trefwoorden olie , motor en boite geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!