Fordson Super Dexta - motoren verwiselen van 2 super dexta

Ik ben in het bezit van 2 superdexta maar een motor is versleten.nu zou ik graag de 2 motoren verwiselen.waar moet ik opletten als ik weet dat ik de branstofleiding en electriciteit moet omkoppelen maar moet ik losmaken aan de koppeling.
jens-vanderpoorten

Reacties

jannie2001
Zijn het beiden de zelfde motoren met de zelfde brandstofpomp? en beiden enkele of dubbele koppeling?
Ja met dezelfde pomp een heeft een dubbele koppeling en de andere enkele koppeling
jannie2001
@jens-vanderpoorten dan zou je als je bijvoorbeeld de motor van de dubelle koppeling op de enkele wilt hebben de drukgroep moeten overzetten. die van de enkele heeft 1 aandrijfas (priceas) naar de bak en die van de dubelle 2. dus ook 2 platen en en andere drukgroep. drukgroep kan je er zo afdraaien. bij de enkele koppeling heb je dan ook de plaat zelf in hadden en bij de dubbele niet. de plaat moet dan ook een soort van gekalibreerd worden. dat de priceas en toplager in de plaat recht zitten anders word de motor monteren heel erg lastig. wil je het andersom hebben dat je van enkel naar dubbel gaat dan kan je gewoon de drukgroep op het andere blok maken. en is het klaar.
Zuiderling
@jens-vanderpoorten Het is inderdaad belangrijk te letten op het overzetten van de drukgroep. Misschien is het ook handig eventueel andere onderdelen die versleten zijn of aan het verslijten zijn over te zetten naar de "goede" super dexta, in het geval je van 2 matige tractoren 1 goede wilt maken. Indien dit de bedoeling is zou ik de 2e super dexta niet wegdoen maar bewaren voor mogelijke reserveonderdelen, altijd fijn 😉
@Zuiderling hey was van plan om de 2 de houden voor wisselstukken.bedankt voor de tip
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!