Oldtimerfestival Balkbrug breidt uit
Balkbrug Het Oldtimerfestival Balkbrug belooft ook dit jaar 19 & 20 mei A.s. weer een enorme happening te worden waar jong en oud zich prima zal vermaken.

Het festival wordt gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) op het evenemententerrein naast de Diamanthal te Balkbrug.

‘Het is al weer de zevende editie’, zegt Ceesjos Verbeek. ‘We merken dat het evenement in een behoefte voorziet. We hebben dit jaar als thema de Hanomag. Vaak kennen mensen dit merk vanwege de tractoren, maar Hanomag heeft ook vrachtauto’s en bestelbusjes. Ook deze zijn tijdens ons tweedaagse festival te zien.’

Demonstraties

Er is volgens Verbeek enorm veel te zien en te beleven op het Oldtimerfestival. ‘Er worden demonstraties gehouden met oude wasmaterialen. Een sokkenmachine uit 1920 toont hoe het breien van sokken in zijn werk ging in de vorige eeuw. De listerzaag, een authentieke houtzagerij, is weer van de partij en dat geldt ook voor het mini-stroomvoertuig dat rondjes over het festivalterrein rijdt. Wie de drukte op het terrein even zat is kan met de oude TET-bus een rondje door de omgeving van Balkbrug maken. De gids vertelt allerlei wetenswaardigheden over dit gebied.’

Voor de kinderen zijn er natuurlijk weer springkussens aanwezig. Zaterdag kunnen ze met een minikraantje aan het werk en is er voor hen altijd plaats in het stoomtreintje met wagons. Elders op het terrein vinden er demonstraties van strovlechten, spinnen, zink bewerken plaats. ‘Het hele terrein biedt steeds weer een ander onderwerp om naar te kijken. Lukt dat niet op een dag? Kom dan gerust de volgende dag weer. De entree is gratis, we vragen alleen een kleine vergoeding voor het parkeren’, zegt Ceesjos.

Ieder jaar heeft het Oldtiimerfestival enkele wedstrijdelementen. Dit jaar is dat het vrachtauto-trekken en het ringsteken achter een oude tractor. Beide activiteiten vinden op zaterdagavond plaats. Op zondag kan het publiek genieten van de gazonmaaierslep. Tijdens het weekend zorgen de leden van het dweilorkest de Bruggebloazer voor de muzikale omlijsting. In een grote tent worden miniaturen van landbouwmachines uitgestald. ‘En dan is nog niet eens alles opgenoemd’, zegt Ceesjos over het beschreven programma. Het festivalterrein is voor het publiek geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:

tractorfan.nl/agenda/3926/…

oldtimersbalkbrug.nl/

nl-nl.facebook.com/OldtimerFestivalBalkbrug/
 Oldtimerfestival Balkbrug breidt uit (hardenberg.nu)

Balkbru -g Het Oldtimerfestival Balkbrug belooft ook dit jaar weer een enorme happening te worden waar jong en oud zich prima zal vermaken.

R Spijker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oud , ringsteken , tractor , zondag , hanomag , evenement , landbouwmachines , tractoren , werk , merk , 1920 en weer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!