Same Corsaro 70

Hallo,

Ik ben aan het kijken naar een Same Corsaro 70. Ik heb een redelijk mooi exemplaar gevonden; mijn vraag is alleen: Heeft er hier iemand ervaring met deze trekkers, en kan hij/zij mij er meer over vertellen? Denk aan aandachtspunten bij aanschaf, slijtage, etc!

Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

schaubagri
Super trekkers en luchtgekoeld en natuurlijk oer sterk en degelijk
pekelderboer
Hou er rekening mee dat het natuurlijk geen inter is maar een same !!
fendtfan16
Ik weet niet wat voor werk je er mee wil doen, maar same heeft alles net iets te licht waardoor je je dus vies kunt miskijken op zo'n trekker.
ik verwacht dat een inter ook degelijker is
ihc633
Het is zo dat ik erg schappelijk aan deze trekker kan komen.. En dat een inter degelijker is, wist ik van te voren al;) Maar je moet alles relativeren tot de prijs die je ervoor betaalt.. verwacht van een zetor ook geen fendt-degelijkheid!

Het gaat hier voornamelijk om schudden, harken, frezen en een 6-kuubs tank, dus niet het zwaarste wat je je bedenken kunt..
ihc633
Op dit moment bezitten we namelijk een 744, maar helemaal fijn is die niet. Het zweten gaat over in behoorlijk lekken, de koppeling is zowat versleten en de omkeerhendel naast de stoel schiet er soms uit (moet je vasthouden bij het op laten komen van de koppeling).. Volgens mij geen super goed teken! En aangezien die nou nog functioneerd kun je hem dan beter verkopen dan wanneer die kapot is!
Wimsumar
Beste IHC633: Een Same op het bedrijf combineren met een IH744 gaat niet. Wat achter de ene past, past niet achter de andere.
Ookde bediening van de hefinrichting onder het stuur bij zo'n Same is slechter aan te wennen dan het vasthouden van de groepenpook van je 744.
ihc633
Bediening van de hef aan het stuur ja? Apart.. Ik ken ze niet, nooit met deze trekkers gewerkt..!
ihc633
Hoe bevallen jullie de same's dan, Mulder? 😉
weurding
Ze zijn licht in gewicht en het blikwerk houdt te wensen over, technisch denk ik dat de corsaro veel beter is dan zijn voorganger met v motor, die 6 kuubs tank trekt hij makkelijk, vroeger veel same gereden bij de loonwerker en zoals gezegd licht in de snuit maar verder geen klachten, de 4wd is super, eerste centrale aandrijving op de markt
fendtfan16
Ben jij van stokkers dan?

bevallen op zich wel goed,vooral die solar is beresterk,maar net wat ik zeg ze zijn net iets te weinig. hefarmpjes van die solar zijn ook maar 2 cm dus is ook niks zou je zeggen, maar hij beurt wel een 8 elements schudder op van kuhn. alleen blijft die voor niet aan de grond 😉 maar misschien kun je beter pa daar over bellen
ihc633
Klopt, daar ben ik van!

Nou, heb hier en daar al wat gehoord. Ik ga volgende week ff kijken of dat ding me aanstaat! 😉 bedankt in ieder geval voor de info..
basgroot
Mooie sterke trekker maar net als FENDTFAN16 al zei ze zijn aan de lichte kant
weurding
Staat een solar 50 4wd met frontlader in duitsland voor iets van 6000 eurie, kan je niks van zeggen, alleen voorbanden glad
RobDeutz104
Zo'n corsaro 70 is echt niet zo licht in de neus hoor! vooral met stuurbekrachtiging zijn het erg fijne trekkers, en niet stuk te krijgen
weurding
Dacht dat het net als deutz was rob, die zijn ook wat lichter dan een deere of ford
Wimsumar
Beste IHC633: Een ander Same-buitenkansje:

KLik: mechanisatie.nl/aanbod/details.php/…
harold82
Same is een goeie trekker alleen beetje merkwaardige tik in de hefpomp maar dat hebben ze allemaal willen nog weleens het probleem hebben dat ze de hef laten zakken 9 van de 10 keer de regelschuif
weurding
@wimsumar,idd een mooie trekker voor een leuk prijsje , en een goed en eerlijk bedrijf , zie je helaas wel eens anders

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1