Kubota S 850 frees wielen die meelopen achter de frees.

Beste kubota B 6000-gebruikers,

bij een kubota S850 frees zie je soms achteraan de frees 2 wielen gemonteerd op een metalen houder. is er iemand die mij de afmetingen kan bezorgen van een dergelijk frame waarop die 2 wielen zitten? ik zou zoiets zelf willen maken. (NB; ik vermoed dat dit fungeert als een soort dieptecontrole voor die frees)

alle info omtrent afmetingen zijn welkom.
patrick-vda

Reacties

paulusmahandel
Misschien heeft Landreus in Beilen nog wat liggen
Feeling Blue
Het is als het ware gewoon een T stuk van koker die plat op de frees ligt.. hij zit dicht aan de voorkant vast aan een scharnier, en bij de achterkant van de frees zit dan een draadeind door de koker waarmee je hem hoger of lager draait..

Qua afmetingen kun je er eigenlijk alle kanten mee op.. waar de wielen moeten komen is niet zo heel belangrijk, je hebt dan wat meer of minder draadeind nodig..
Ik geloof dat als je hem op zn hoogst zet, (dus de T zo plat mogelijk op de frees legt) dat de messen net aan over de grond heen draaien en je dus heel nauwkeurig (de schroefdraad heeft een lage spoed) de diepte kan instellen.

Het is dus inderdaad een diepte instelling die je er mee maakt.. (je kan de wielen ook schuin zetten zodat je bedden kan maken, vandaar dat de wielophanging onder een hoek staat)
Het kan heel simpel:


Het kan ook heel luxe en ingewikkeld met een cilinder:
Wimsumar
Beste Patrick-vdA

Quote Reactie van @Feeling Blue:
Het kan ook heel luxe en ingewikkeld met een cilinder:

En dan in plaats van 2 wielen een kooirol er tussen maken voor nog rustiger loop en constanter werkdiepte van de frees.
Feeling Blue
@Wimsumar Op zich een mooi idee, alleen dan zou ik een beetje gaan twijfelen of de middelste koker het geheel wel houd..
GerbertXL
In dronten zit een bedrijf die van die minitrekkers compleet met frees per container koopt uit japan. Die zal wel wat hebben liggen.
Feeling Blue
@GerbertXL Meestal worden ze er af gehaald om ruimte in de container te besparen, maar even rondbellen kan geen kwaad, een complete frees is al gauw duurder dan zelf ijzer en tijd investeren als je een beetje goed zoekt..
Hobbytractor uit Winssen is ook een fijn adres.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!