Lawaaiige wildverjager voorkomt maaislachtoffers

Een klein apparaat met veel lawaai. Dat is de akoestische wildverdrijver en die wordt gebruikt door boeren, loonwerkers en jagers in Noord-Oost Twente. Ook Landschap Overijssel gebruikt zo'n wildverjager.

Deel dit topic

Reacties

hans30
Bij ons lenen de jagers die dingen uit. Hebben ze zelf gemaakt, pvc buisje met een luide pieper er in, wat voor pieper weet ik niet, zal eens vragen maar geloof dat ie maar 30 euro kost. Klein spanbandje erbij om vast te maken. Stroomkabel zit aan gewone verlichting stekker. Je moet de radio wel wat harder zetten, vreselijk geluid. Maar ze redden er veel reekalfjes mee.
mike_v
Een dier wat niet gaat lopen van het lawaai van de maaier, gaat dat wel lopen van dat gepiep? 🤔 Kan je beter een uurtje voor het maaien eens door het perceel op lopen met dat piepertje in mijn ogen 😆
Mdbm
@mike_v Een ander maaipatroon volgen zou ook al veel schelen. Ik maai van buiten naar binnen, maar omgekeerd zou beter zijn. Het is alleen niet zo praktisch.
mike_v
Andere maaipatronen kunnen inderdaad helpen @Mdbm. En aler gebruik gemaakt kan worden van een gps systeem is het praktische nadeel al grotendeels opgelost.
hans30
@mike_vnatuurlijk van binnen naar buiten maaien is beter, maar een rondje wandelen bereik je in mijn ogen ook niet veel mee zonder veel lawaai. De praktijk is gewoon dat wanneer je druk bent niet eerst door bv een perceel van 4 ha minimaal een half uur een wandelingetje door dat perceel maakt . En dan bij het volgende perceel weer?
mike_v
Ik zeg toch ook "door het perceel op lopen met dat piepertje" @hans30.
Maar dan nog. Die beesten gaan instinctief liggen en zich verschuilen. Of het nu een trekker is of een pieper dat voorbij komt ...
hans30
@mike_v Oha sorry te snel gelezen 🤦‍♂️

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden landschap en overijssel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN