Fiat 415 - Gezocht: Olie versnellingsbak

Voor mijn Fiat 415 ben ik opzoek naar olie voor de bak en achterbrug welk soort moet er in en is aan te raden? Heb het idee dat ik een deel van de peilstok mis(staat alleen tekst op geen meet streep)
Niels OM

Reacties

Wimsumar
Beste NielsOM:

Quote:
staat alleen tekst op geen meet streep

Welke tekst er dan op de peilstok? Min en Max?

Als de versnellingsbak/achterbrug tevens hydrauliekoliereservoir is, dan gebruik je multifunctionele olie ( S.T.O.U.) of hydrauliek- en transmissiegeschikte olie (U.T.T.O). Oliedikte ongeveer SAE 20 W 40 Multigrade.

FIAT 415 handleiding pdf pagina 13:

tracteurs-someca.fr/docs/415_1967.pdf/

Is de versnellingsbak een apart reservoir( en het hydraulisch systeem heeft ook een apart reservoir), dan schrijft FIAT S.A.E.-90 (cardan)olie voor.

FIAT 415 handleiding pdf pagina 16:

tracteurs-someca.fr/docs/415_1965.pdf/
Niels OM
@Wimsumar Er staat geen min of max op de peilstok alleen een tekst over te gebruiken voor voertuigen/trekkers in het Italiaans.

Weet jij ongeveer hoe hoog het moet zitten tot onder de deksel van de pook?
+1
Wimsumar
Beste Niels OM:

Quote Reactie van @Niels OM:
Er staat geen min of max op de peilstok

Maak zelf in ieder geval een maximum streepje op de peilstok. Tap hiervoor de olie af (schoon opvangen om het ook weer terug te kunnen gieten). Uitgaande dat er niet al te veel vuil drab op de versnellingsbakbodem ligt, giet je (bijvoorbeeld ) 10 liter terug. Maak hierbij een minimum-inkeping op de peilstok. Vul vervolgens, volgens de gebruikershandleiding de maximum hoeveelheid tot 18 liter aan. Maak hierbij de maksimum-markering op de peilstok.

N.B.:
Trekker zonder hefinrichting hebben 14 liter olie in de achterbrug.
Trekker met hefinrichting heeft 18 liter in de achterbrug volgens de handleidingen in mijn eerder geplaatste reactie.
ford3000case745
Ik heb in mijn 715-5L stou 15w40 in de versnellingsbak/achterbrug zitten, en de zelfde olie heb ik ook in de hydrauliek reservoir en motor zitten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!