Deze slimme maaimachine spaart insectenlevens

De nieuwste maaimachines waarmee Jelle Bijlsma BV de Leeuwarder bermen maait, blazen eerst de insecten eruit. Zo ontsnappen ze aan een gewisse dood.

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
En dat kleine blowertje blaast ze weg uit die lange begroeiïng??
Wimsumar
Beste T.F.-ers: Fryslân op 't slimst? (Holland op z'n smalst?)
Krijgen die g@#le insecten een 'blowjob' ? Binnenkort zeker ook de maximum snelheid van 120/130 naar 20/30 neem ik aan. Nou ja, dan kom je tenminste thuis zonder dooie vliegen op je elleboog. 😎

Dat er minder insecten zijn is op gebasseerd op de meest slechte, eenzijdige onderzoeken van natuurorganisaties die die onderzoeken in eigen belang zo uitgevoerd hebben dat er als resultaat uitkomt dat er geen insecten meer zijn. Totdat er geen objectieve onderzoeken zijn koop ik geen blaasmaaier (koop ik daarna ook niet trouwens)
+1
SJB533
@bernard-vant-klooster
Het barst inderdaad altijd van de insecten op zo'n klepelbak.

Een schijvenmaaier heeft nog meer effect op het niet opzuigen van insecten, zou ik denken. En als s daar een haas in komt, istie ook niet dood 🙈
walker1
@bernard-vant-klooster Dat er minder zijn als vroeger wil ik nog wel geloven, maar afgelopen week werd er in die onderzoeken beweerd dat vele insectensoorten uit zouden sterven, dat is natuurlijk sterk overdreven.
eddyscania
Gebouwd op een transgigant, vind ik fijne machines.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN