Hef Massey Ferguson 3080

Ik heb gisteren een Massey Ferguson 3080 gekocht, Maar ik kwam er bij de vorige eigenaar niet helemaal achter hoe je de diepteregelaar van de hef goed instelt enz. en de max hoogte. Kan iemand mij dit toevalig vertellen?
(Ik ben ook nog opzoek naar een front hef voor deze tractor het liefst met aftakas maar dat hoeft niet perse. Als iemand wat heeft of weet te liggen ik hoor het graag.)

Deel dit topic

Reacties

Maris
Je kan toch gewoon de diepteregeling en hefhoogte instellen met die kleine draaiknopjes op het hefconsole???
Wim3065
konedata.net/Traktorit/Kuvat/…

Het grote draaiwieltje is voor de diepte bij te regelen.
Het kleine links boven, naast de speedshift knop, of indien het een dynashift is, naast de zwarte knop, is om je maximum hoogte in te stellen
johnny mf
Ja dat denk ik ook maar ik weet niet welk knopje waar voor dient en de vorige eigenaar had er ook geen boekje meer bij. er zitten volgens mij wel 6 knopjes op. maar ik snapte niet helemaal wat al die tekentjes betekenen.(Ik heb hem ook nog niet thuis dus ik ben het ook nog niet echt aan het proberen geweest, dus meschien roep ik wel een beetje te vlug
)
Wim3065
Kun je iets maken uit die foto? Het is echt enorm simpel 😄...
Maris
Bij mij werkt die link niet, maar hier staat het ook goed op. tractorfan.nl/picture/78451/
johnny mf
Bedankt voor de snelle uitleg. maar nu ik tog aan het vragen ben voor wat zijn de rest van de knopjes. er was er ook èèn om hem harder en zachter te laten zakken heb ik gezien maar voor wat zijn die andere dan? het komt meschien een beetje lomp over dat ik dit alemaal vraar maar ik ben alleen een mf 690 en ouder gewend en dat werkt net ff anders 😛
Maris
Diepteregeling, hefhoogte, trekkrachtregeling en daalsnelheid. En dan heb je nog een lampje die aangeeft of de hef omhoog en naar beneden is.
SimonD
Jaman zo'n slechte buk 😛. Hopelijk niet met A B versnelling 😛
johnny mf
Bedankt.
Ik zal het van de week als ik hem thuis hebt eens gaan proberen.
johnny mf
Nee het is een 16 16 bak
dit zijn tog wel goede bakken volgens mij? En hij heeft nog geen 5000 uren dus moet tog nog wel een poosje mee kunnen hoop ik.
Maris
Wij hebben een 3080 met AB gehad. En die had ook de bekende bak problemen. Maar die heb je niet met een 16-16. Was verder een prima trekker!
schaubagri
Super trekker zon 3080 en die ab bak bevalt ons prima
Wim3065
AB bak bevalt ons ook prima!
10200 uren en 7500 uren zonder problemen!
Het is maar welke je hebt zeker 😄.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4