Illustratie van:

Mc-Cormick 423 - Ploffende motor bij hoge toeren

Goedenmiddag.

Na 4 jaar ben ik eindelijk klaar met de restauratie van mijn cormick 423.

Hij heeft hierbij ook een nieuwe koppakking gekregen, kleppen gesteld etc.

Dieselleidingen, filters alles is nieuw dus aanvoer heeft hij genoeg, alleen zit ik met een euvel in mijn maag.

Tot 1500 toeren loopt hij mooi vlot, bij optrekken of gas geven rookt hij gewoon behoorlijk zoals het een inter betaamt.

Is hij eenmaal goed warm en wil je volgas rijden, begint de uitlaat te pruttelen, echt te klapperen, als je je hand erboven houdt voel je ook duidelijk dat de uitlaatlucht er niet regelmatig uitkomt maar met stoten, hij zakt niet in toeren.

Zou dit een verstuiver probleem zijn of zie ik iets over het hoofd.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Regulateur denk ik
stevenb
@old man jose
Verklaar u eens nader 👍👍
old man jose
@stevenb Er is iets mis met de timing van de motor, als de lagers los zijn geweest is de mogelijkheid daar dat de timing niet meer klopt.
Fordje4600
Brandstofpomp moet je iets los draaien en (volgens mij weet het niet zeker) iets tegen de klok indraaien, ik ga er vanuit dat je de kop hebt laten vlakken tijdens het koppakking vervangen. Meestal moet je dan de pomp iets verstellen
+1
stevenb
@Fordje4600 nee, kop is niet gevlakt, was volgens de geleerden niet nodig, ik heb hem uit voorzorg vervangen en de motor opnieuw gelagerd, maar klinkt niet zo gek wat u zegt.
Fordje4600
@stevenb oke, kop vlakken is niet altijd nodig nee. Onze dealer/mechanisatie vertelde ons dat na het vlakken van de kop en een nieuwe koppakking dat de brandstofpomp heel iets verdraaid moest worden.
Mijn buurman had het zelfde probleem met zijn mf1080, die pomp spoot veel te laat in... als hij warm was kwam hij niet boven de 12 a 1300 toeren met sputteren
+1
Klein Rot
Stevenb,

De inspuiting staat te laat, deze op tijd zetten dan zal hij ook bij hogere toeren goed lopen.
stevenb
Bedankt, ik ga dr zsm mee aan de gang 👍🏻👍🏻
+2
stevenb
Dag heren.

Er bleken 3 slecht verstuivende verstuivers in het blok te zitten, 3 nieuwe nozzels erin en gaan met die banaan, loopt ook volgas weer als een zonnetje 👍👍
+2
looman
@stevenb TOP dat je de oplossing plaatst, schiet er nog wel eens bij in.
redeagle14
@stevenb waarom heb je die niet meteen vervangen toen de motor open is geweest.
stevenb
@redeagle14

Omdat de motor destijds prima liep 👍 heeft ontzettend lang stil gestaan, trekker is grondig aangepakt, en tja 😆 eerste restauratie dus dan leer je elke keer weer wat bij 🙈
+2
Klein Rot
Halve restauratie dus weer.
stevenb
@Klein Rot

We maken er 3/4 van 😜👍
Klein Rot
@stevenb Ok ook goed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0