Illustratie van:

Massey Ferguson 3050 - Autotronic - Eletronic - Automatic

Wat is het verschil tussen deze verschillende type aanduidingen op de deur van de mf 3050 ik heb er al veel overna zitten denken en ben er nog niet achter

Deel dit topic

Reacties

HollandNew
Ik dacht dat dat iets met de dingen te maken had die de "computer" in de trekker kan overnemen van de bestuurder. Maar daar kan een ander denk ik een duidelijker antwoord op geven...
Maris
Autotronic heeft inderdaad te maken met schakelautomatiek van 4wd en differrentieel. Elctronic betekent volgens mij dat die optie er juist niet op zit, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb nog nooit Automatic op een 3000 serie zien staan.. Wel Datatronic, dat betekent dat er een monitor/computer inzit.
kaampsje
Electronic heeft A B C D Schakelbak en Automatic A B geloof ik.. dat is het verschil volgens mij.
Maris
ABCD versnellingsbak? Hoe werkt dat dan?
kaampsje
Uuh.. Je hebt een haasje en een schildpad.. dat gaat als je de pook naar links doet.. A Is in het haasje en schildpad laag vooruit en B laag achteruit. en C Hoog vooruit en D Hoog achteruit. de letters kunnen anders zijn maar zo zit het bij onze 3050 iig.
eddie
Ab bak, is niet echt super
Maris
Je bedoelt de hoge en lage gearing. Jullie hebben een AB-bak met 32-32 versnellingen. Met de pook 1234 schakel je inderdaad het haasje en de schildpad. En dan heb je de pook met A vooruit-achteruit en B vooruit-achteruit. Je hebt ook type's met een 16-16 bak. De 1234 pook is dan hetzelfde met de hoge en lage gearing, maar de AB pook is dan gewoon vooruit-achteruit. Maar daar hebben die "kreten" op de deur volgens mij niks mee te maken.
kaampsje
AB-Bak is idd geen topper nee. 32-32 16-16??
Maris
AB bak is 32 versnellingen vooruit en 32 achteruit, 16-16 is 16 vooruit en 16 achteruit.
kaampsje
Oh zo.. Maar wij hebben dan zo'n ABCD Pook.. werkt wel aardig mooi alleen schiet soms uit de versnelling als je 'm erin zet..
Maris
Ik dacht dat op die pook alleen A vooruit, B vooruit en 2x R achteruit stond. Maar het zou ook wel ABCD kunnen zijn. Veel AB bakken hebben problemen. Die waar ik mee gewerkt heb is ook uit elkaar geweest, maar ik vond het wel goed werken. Lekker ruime keus aan versnellingen.
schaubagri
Wij hebbe een datatronic met ab bak werkt super en data tronic is een scherm waarop je brandstof verbruik wielslip enz op kunt aflezen
RibKip
Mijn buurman zijn 3050 heeft eletronic en die heeft dan gewoon hoge lage giering met dat op zij tikken van de schakelpook en dan gewoon vooruit achter uit dus alleen hoge en lage giering en dan ook nog een soor powershift op de zijconsole met die groen knop onder die gele knop van de achterasvergrendeling
kaampsje
Dat zijn de besproken AB Bakken 😛
fendt vario 309
Wij hebben automatic en daar heb je haas en schilpad en 4 versnellingen en dan nog twee groepen a en b en powerschift

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
12