Deutz F2L612 - Hoe demonteer je de maaibalkaandrijving?

Ik heb een Deutz F2L 612 en zoek een olie keerring (50-23-12 mm buiten-binnen-dikte) voor de as waarmee je de maaibalkaandrijving aanzet. Is niet zo in de handel. Verder wil ik de maaibalkaandrijving demonteren. Na het verwijderen van de vier bouten blijft hij ergens op hangen. Wie weet hoe je dit kunt demonteren?
Willemh

Bijlages

(klik om te vergroten)

Vier bouten zijn losgedraaid, maar ik krijg het blok met het ronddraaiend gedeelte er niet af. Blijft ergens op hangen. Hoe kun je dat demonteren?

(klik om te vergroten)

As waarop de handle voor aan-uit van maaibalk op zit. De oliekeerring (50-23-12 mm) is nergens aan te komen.

Reacties

farmkoos
Hallo Willem
Als je de complete maaibalkaandrijving wil demonteren dan moet de achterbrug/versn.bak uit elkaar. Waarom wil je deze demonteren?
Keerring van de bediening, heb je die goed opgemeten?
volgens mij is het 25x50x12. keerring van maaibalkaandrijving is:40x62x12.
Willemh
Quote Reactie van @farmkoos:
www.mechashop.nl

Hoi Farmkoos,
Bedankt voor je reactie! Ik wilde het blok met de ronde schijf (met de knop waarop de excentriekstang hoort te zitten) er af halen omdat daar wat olie lekte en om te zien of er binnen iets mis is, want toen ik de maaibalk er aan had maakte hij een wat bonkend geluid. Maar als ik lees dat je de hele achterbrug uit elkaar moet halen vraag ik me af of ik niet beter de zaak weer in elkaar kan schroeven, eventueel met afdichtingskit ertussen om de lekkage (was niet veel, maar net iets) te verhelpen. Maaien zal er toch niet veel van komen.
Ja, de keerring van de bediening is echt 23x50x12.
farmkoos
@Willemh

Ik heb hier een as liggen van de maaibalkbediening, daarvan is de maat waar het hendel op komt 23mm en de dikte waar de keerring op afdicht 25mm. dit is van een 612/4 612/5 612/6 612/54.
Die ik heb vervangen waren 25x50x12 event x10mm. Alle F2L612 type s hebben een deelbaar versn.bakhuis. Deze keerring is overal te krijgen. 25x50 staat ook in het onderdelenboek het nummer is 11804.
bas101
Als ik t goed heb zijn er 2 bakken voor dit type de T25 en die bak die over de lengte gedeeld is , volgens mij heb jij die laatste uitvoering , die keerring idd nog eens goed opmeten o indien mogelijk f de getallen van de keerring aflezen .
Willemh
@bas101
Dag Bas,
Ja, het is geen 25. De bak is over de lengte gedeeld. Ik heb geen getallen op de keerring gezien. Wat ik heb opgemeten is de as diameter. Die is 23 mm. De diameter van het huis waarin de keerring zit is 50 mm.
kamiel
Ik heb die van mij bij www.zamro.nl besteld dacht ik. Bij www.mechashop.nl vindt je ook dat soort dingen terug. Maar ik heb de versnellingsbak van de eerste generatie denk ik. F2l612/5 1956
Willemh
@kamiel
Hoi Kamiel,
Ja, ik heb het type 612/6N. Die is uit 1958. Bedankt voor de twee websites. Ik heb er nog niets met die maat op gezien, maar zal hen morgen eens bellen.
kluun
Hallo Willem, ik ben ook bezig met het restaureren van een f2l612. Ben momenteel bezig met het reviseren van de versnellingsbak, was een lager stuk, heb ook de bewuste oliekeerring van de bediening vervangen, op de oude kering staat de maat 25x 50x12 en overal te verkrijgen.
Mijn vader heeft precies dezelfde vraag over zijn maaibalk op de F2L 612. Ben jij er inmiddels achter hoe je de aandrijving demonteert Willem?
LG0enga
@marianne-zwagerman maaibalk aandrijving kan alleen worden verwijderd door de bak compleet door midden te halen. Heb deze klus net afgerond bij mijn F2L612.
Willemh
Ja, ik vrees dat je de aandrijving er alleen af kunt krijgen door de bak doormidden te halen. Je kunt hem wel een paar millimeter ruimte geven door de vier bouten los te maken. Daar heb ik nu vloeibare pakking tussen gewerkt. Is op een klein stukje na dicht, dus nog een keer proberen.
farmkoos
@Willemh
Als hij nog lekt dan lekt het tussen de bakhelften net boven de maaibalkaandrijving waarschijnlijk achter de remas. 60 jaar geleden was de afdichtingskit niet zo goed als nu.
De bak delen is wel even werk maar dan ben je er vanaf.
Willemh
Dag farmkoos, ik vrees dat je gelijk hebt!
farmkoos
@Willemh daar wordt je niet blij van, is veel werk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 en hebben de trefwoorden maaibalk , aandrijving en oliekeerring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!