Illustratie van:

Steyr 8080 - remmen zijn niet goed

Ik moet de pedaal volledig induwen tegen dat de tractor zou willen stoppen. Het remvloeistofniveau is goed & remleidingen zijn ontlucht. Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn ?

MVG Emiel Verstaen

Deel dit topic

Reacties

Feeling Blue
Op het pedaal zitten als het goed is 2 gaten met verschillende afstanden voor de remstang.. Kan zijn dat ie verwisseld is..
Maar er kan ook nog steeds wat lucht in het systeem zitten..
Remvoeringen kunnen ook op zijn, maar dan daalt het vloeistofpeil ook..

Als er nooit echt mee geremd is dan willen remmen ook nog wel eens vastzitten, als er dan (oudere) rubber slangen tussen zitten, dan zetten die uit in plaats van dat de voeringen (of slechts een deel ervan) in beweging komen.. (maar dat is algemene info.. ik ken het systeem van een 8080 niet specifiek, volgens mij zitten er schijven voorop)
emiel-verstaen
De gaten op het rempedaal zijn mij nog niet opgevallen, maar ga dit morgen zeker eens nakijken !
Het niveau daalt niet na we het systeem vernieuwd hebben van remolie dus dan zouden de remvoering nog goed moeten zijn dan ? De rubberen slangen zijn nog in OK staat dus denk niet dat deze veel in en uitzetten maar ga dit ook zeker eens nakijken!

Bedankt voor de reactie
+1
kees-steyr
Misschien de hoofdremcilinders, dat daar de afdichtingen slecht zijn. hierdoor kan hij inwendig lekken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0