John Deere 310 - jd 310 << >> jd1020

Wie weet of motoronderdelen van de JD 1020 ook kunnen gebruikt worden op JD 310? Waterpomp? dichtingen? motor zou dezelfde zijn, 3cyl, 2400cc.
jd310

Reacties

Fokke
Je zou eens bij een dealer of liefhebber van deze trekkers kunnen vragen. Of anders zelf op onderzoek uit en eens zien dat je het blok van een JD 1020 kunt bekijken bij iemand.
Dat zijn toch echt wel hele andere motors hoor, ik heb een 1020 maar dat is een 2.7 3cilinder. Kun je echt niet vergelijken volgens mij, ze zien van buiten ook heel anders uit.
RobinBos
Die motoren komen voor een groot deel overeen, maar of die waterpomp gaat passen durf ik je niet te zeggen.
minkema
Op de site van john deere, bij parts door de werkplaatsboeken van bijde typen en onderdeel nummers vergelijken.
jd310
Volgens het net is de cylinderinhoud dezelfde.Enkel het toerental zou verschillen. En de tekeningen van de pompen lijken heeeeel erg op mekaar. Kreeg een duits aanbod voor een originele jd310waterpomp maar men vroeg 540euro! jakkes
ardpassat
Is er voor de waterpomp geen revisiesetje op de markt?
jd310
Ben net bij JD dealer geweest waar men de tijd nam om opzoekingen te doen. Nieuwe pomp zou toch nog te verkrijgen zijn (de laatsten!) voor 630euro. De stukken nodig voor een revisie komen op 91euro + loonkost. Ik kon echter ook ersatzpomp(kompleet) van andere fabricant hebben voor +-260euro. Dus heb het laatste maar gedaan. Rembeleg (schijven eigenlijk) ook kunnen bestellen voor 34euro/stuk. Koppelingsplaat niet meer voorhanden bij JD maar wel te verkrijgen bij andere fabricant.
Ter info voor JD-fans.
Wimsumar
Beste JD310: Vandaar dat men al sinds mensenheugenis spreekt van John Duur 😃
Tom VB
Ach ja Wim, Fendt is zo lekker goedkoop das waar ook...
Wimsumar
Beste TomVB: Ja dat klopt, MAAR dat gaat alleen op voor de (oudste) modellen van de 100, 300, 500 en 600 serie. 😄
RobinBos
Alsof een 310 niet oud is?
En beter john duur als niet te krijgen, noem mij eens een fabrikant die meer onderdsteuning biedt voor dit soort trekkers als john deere 😉
dat zijn er maar weinig, omdat de meeste tractor fabrikanten uit die tijd al niet eens meer bestaan.
jd310
Een stukje huisvlijt achter de JD310.
SJB533
@RobinBos

Quote:
noem mij eens een fabrikant die meer onderdsteuning biedt voor dit soort trekkers als john deere ;)
CNH? Inclusief DB, Farmall etc
RobinBos
@SJB533

alleen voor de fordjes gaat dit nog op, van de andere merken die je noemt is het lastig onderdelen te krijgen.
We hadden laats een onderdeeltje nodig voor onze '31er GP, was nog gewoon verkrijgbaar, lag welliswaar in Milan, maar het was er wel een week later.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!