Ford 4000 - Hydroliek probleem,zowel hef als kieper aansluiting geen capaciteit,

Als de olie koud is dan heb ik enige capaciteit,wel met vol toerental vd motor,de hefarmen zonder machine erin gaan goed omhoog,oorzaak pomp? verdeelblok? waar zit de pomp? wie weet de oplossing?
mantaman

Reacties

+1
RobVolvo
Je aanzuigfilter onderin de bak wil ook wel eens zulke problemen geven, deze zit dan vrijwel helemaal dicht. Om daarbij te komen moet het hefdeksel eraf en je pto pakket eruit, dan kun je bij dat stalen filter, deze zit met een leiding rechtstreeks onder de pomp. Dat zuigfilter kun je eventueel ook reinigen met de stoomcleaner. Het is wel even werk, maar geeft wel resultaat! 😉
stephan-inter
Klinkt als een versleten pomp
Wimsumar
Beste Mantaman: Hoe is de toestand van de achterbrug-/hydrauliekolie? (Roest)bruine mayonaise, bagger, of nog alleszins in redelijke (verpompbare) staat?
Het aanzuigfilter kan dichtgeslibt zijn. ( Is een K-FORD-klus om deze schoon te maken).
Dan bestaat de kans dat je de doorstroomregeling/debietregelaar (pompcapaciteit) op minimaal hebt staan. Dit d.m.v. de draaiknop aan rechterkant tegen het versnellingsbak/achterbrughuis.
Het oliepeil controleer je met de (bovenste) vierkante plug bij het differentieelslotpedaal. Bijvullen (inwendige inspectie) via grote dop op differentieelhuis.

Voor een schematische weergave van het hydraulisch systeem, pdf pagina 28 van het werkplaatsboek (onderstaande link) :

vieilles.soupapes.free.fr/ford_major4000/pdf/…

Filter 'opzoeken':

tractorfan.nl/topic/88029/…
mantaman
@Wimsumar de olie is heel netjes,het valt me op dat het verdeelblok behoorlijk warm word na een klein uur,als ik deze koel(met stromend koud water)dan gaat het weer .
+1
Wimsumar
Beste Mantaman:

Quote Reactie van @mantaman:
verdeelblok

Bedoel jij met verdeelblok de uittrekknop waarmee je de oliestroom van hefinrichting naar extern gebruik e.v.v. kan regelen?

Vreemd, zo hard kun je trekkers als een FORD 4000 niet laten werken dat hij binnen een uur juist daar warm wordt waar jij omschrijft (je bent als chauffeur dan al eerder doodop wegens gebruikerscomfortgebrek).
Laat je bij wisselen van hefinrichting- naar extern hydrauliekgebruik per ongeluk veel olie door het overdrukventiel pompen door een verkeerde stand van de "hef"hendel?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!