Cat 938K - Schuifraam en rijplatenhaak maken voor de shovel

Zijn er toevallig mensen die ooit een schuifraam/vlakraam gemaakt hebben voor de shovel.

ik ben namelijk opzoek naar voorbeelden of tips.

tevens ben ik ook van plan om een rijplatenhaak te maken voor grote rijplaten 3,5 bij 12m,
zijn er hier ook mensen met ervaring mee?

mvg case1455fendt924
case1455fendt924

Reacties

walker1
Wat bedoel je precies met een rijplaten haak? Iets om de platen mee te slepen of wil je die in zijn geheel op kunnen pakken? Ik heb het wel eens gezien dat ze met een palletvork opgepakt werden, vorken er onder schuiven en dan zat er boven de vorken een balkje of zo, op het verticale stuk van de vorken zeg maar, daar schuift een plaat dan onder, zodat deze niet voorover van de palletvork valt. 3,5 x 12 zijn trouwens wel beste rijplaten. Heb je eigen shovel of wil je het maken voor de handel of zo?
930triplemaaier
@walker1
rijplaten van 3.5 bij 12 meter pak je niet zo even op met de lepels dan mag je wel een 25 tons shovel hebben. Die platen wegen al 6/7 ton stuk. Omdat ze zo (onhandig) groot en zwaar zijn is het makkelijker om deze platen te slepen.

@case1455fendt924
maak de arm/plaat waar de pin op komt niet te dik en een een schuine kant op het einde van de plaat vergemakkelijkt het aanhaken van een plaat
case1455fendt924
@930triplemaaier ja en gewoon een voorzet mes er aan lassen dan kom je dr wel onder
en ik wil die haak inderdaad gebruiken om grote platen te slepen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat 938K ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!