Ferrari 90 - De motor draait onzuiver,

Hallo daar, onlangs heb ik mezelf een ferrari 90 motoculteur met lombardini intermotor 1.IM 350 gekocht. Na wat opknap werk kreeg ik de motor weer aan de praat, maar deze draait onzuiver, af en toe hoor ik een knal en een pop, hier is een link naar een filmpje als de motor draait: tractorfan.nl/movie/49990/
Iemand die weet wat er aan de hand is? Alvast bedankt!!
bert-nerinckx

Reacties

+1
frammi
Lijkt op ontstekingsprobleem. Net of de ontsteking overslaat.Contactpunten (of electronische ontsteking ) controleren en bedrading en bougie checken.
+1
Henk E
Deze motor heeft geen contactpunten, ik zou beginnen met de bougie te controleren of een andere / nieuwe te monteren.
+1
fergusonnetje
Kan ook aan het bougiekapje liggen, hebben wij eens gehad oo de grasmaaier. Je moet dat gewoon even een draad om de bougie wikkelen en de andere kant in de bougiekabel. Als hij het dan wel goed doet moet er een ander kapje op.
bert-nerinckx
Ik heb de bougiekabel eens bekeken en die was in het midden half doorgebrand door tegen de uitlaat te hangen (de vorige eigenaar had hier gwn een rubber rond gedaan om dat te verbergen). Ik heb de kabel vervangen en hij draait al iets beter. Maar nog steeds soms zo een onzuiverheid. En als ik het bougiekapje vasthoudt heeft hij het niet, ik denk dat ik best de bougie en bougiekap dan vervang?
Sojaboontje
@bert-nerinckx ja dat zou ik wel doen bougie en kapje kost een keer een tientje
ook zou ik de ontsteking na kijken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ferrari 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!