Guldner Spessart - voorgloeien Guldner spessart

Beste tractorfan leden.
Ik heb een spessart met gloeispiraal in de inlaat. Gaat deze in werking op de start trekschakelaar? weet iemand hier wat over? Heb net een nieuwe trekschakelaar gemonteerd en deze heeft 4 aansluitpolen waarvan 3 werkelijk zijn aangesloten. Ik heb ook hier en daar wat doorgemeten en het lijkt ook naar het blauwe instrument paneel lampje te gaan. Wie weet hier wat meer van?
jort-smit

Reacties

+1
ej-van-de-voort
Wat ik er nog van weet voor ik een paar jaar geleden de slechte bedrading eruit trok en nog noet de tijd gevonden heb om de pruttel te vervangen heb je idd gelijk. Bij contact omzetten gaat er een lampje branden, vervolgend als je de trekschakelaar half uittrekt brand dat lampje iets zwakker, en daarna ist starten. Bij mij is dat ding rood en niet blauw, maar deze trekker is al vaker wat aan geprutst door opa en pa
+1
Wimsumar
Beste Jort-Smit: Onderstaand het electrisch schema:

gueldner-traktoren.de/schaltplan_a2k.pdf/

Bron:

gueldner-traktoren.de/
jort-smit
Dank u voor de reacties. Ik heb hem al gangbaar maar mijn gloeier is helaas stuk. Ik heb de rode lamp voor de dynamo en daaronder de groene voor olie druk. Voor het starten de onderste blauwe lamp en het lijkt te functioneren. Andere vraag ; heeft de bosch brandstofpomp een eigen olie reservoir ? Omdat hij dwars op de motor geplaats is misschien. Ik dacht een brandstof ontluchtingsschroef los te draaien maar er kwam niks uit en het leek wel of er olie achter zat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner Spessart ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!