Iseki TU 1600 - Hoe zwaar en breed kan de Iseki TU1600 een Eg trekken?

Beste mensen,

Voor mijn paddock paradise (manier van paarden houden) wil ik een eg aanschaffen om de track (route waar de paarden veel lopen) te eggen en zoveel mogelijk zanderig en onkruidvrij te houden. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of dit werkt? Of weet iemand een alternatief wat machines betreft?
Als een eg een relatief goede oplossing is, hoe zwaar en breed mag de eg dan zijn voor achter mijn Iseki TU1600?

Alvast hartelijk dank!
Vriendelijke groeten Laika
Laika

Reacties

Wimsumar
Beste Laika: Wat is de afmeting van de te bewerken oppervlakte?
Heeft jouw ISEKI TU1600 4-wielaandrijving?

De eg in de advertentie ( 2dehands.be/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/…) moet passend worden gemaakt vanwege te brede stand van de aankoppelpunten voor de hefinrichting. Ook is deze eg te breed voor jouw TU1600. Door de breedte ( naast de trekker) wordt je waarschijnlijk onbestuurbaar. De eg kan welliswaar met een beetje handigheid overigens wel smaller gemaakt worden.

Passend bij de trekker vind ik een 1,5 meter "professionele" manegevlakker:

qmac.nl/nl/product/…
Laika
Dank u voor uw snelle reactie!
Ja mijn tractor heeft 4WD
De te bewerken oppervlakte is een track (looppaden van ongeveer 3,5 meter breed) van ongeveer 550 meter. (track is onderdeel van paddock paradise)

Ah ik dacht al dat de eg wat te groot zou zijn. Wat u verder voorstelt, de manege vlakker, ziet er goed uit, de pinnen hebben mogelijk hetzelfde gewenste effect als bij een eg? Zeker de moeite waard om verder te onderzoeken, en dank voor de link!
Laika
2dehands.be/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/…

Zou deze (van 1,5 meter) mogelijk wat zijn? Ik kan niet goed zien of hij 1 of twee rijen pinnen heeft.
Wimsumar
Beste Laika:

Quote Reactie van @Laika:
1 of twee rijen pinnen

Ik zie 2 rijen pinnen (egtanden). Nadeel is dat ze in de balk gelast zitten. Bij 1,5 meter werkbreedte met 15 tanden (rijen van 8 + 7 tanden) zal dat zwaar genoeg trekken voor de minitrekker. Als er ook nog begroeiïng losgetrokken moet worden zal de eg bij deze tandafstand gaan bulldozeren (de plantenresten blijven tussen de tanden haken).
Informeer eens bij die leverancier. Zijn prijzen zijn aantrekkelijk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TU 1600 en hebben de trefwoorden gewicht en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!