Kan ik een zwaarder/groter dynamo plaatsen voor bijvoorbeeld meer lampen aan te sluiten zodat mijn batterij nog oplaad ?

Ik heb eens een zwaailamp gemonteerd maar sinds die er op stond moest ik altijd met startkabels starten en mocht ik niet stilvallen want dan starte hij niet .ik heb de lamp verwijderd en kan trug zoals daarvoor gewoon starte en battery laad trug op
Gilliam

Reacties

Fendt926Driver
Zeker kun je altijd 1 of 2 maten grotere dynamo monteren.
Maar van 1 zwaailamp extra wordt een accu niet zoveel slechter. Misschien laadt de oude dynamo al niet volledig en is de accu slechter dan je dacht
+2
ValtraStisch
Het lijkt er meer op dat je de voeding van je zwaailampschakelaar van je D+ hebt gehaald.
Dan trekt hij de accu leeg bij stilstand van de motor.
Voeding, met zekering vanaf accu of startmotor aansluiten, je hoeft voor een zwaailamp geen zwaardere dynamo te plaatsen.
Wimsumar
Beste Gilliam: Nee, een dynamo met meer laadstroom zal weinig tot niets uitmaken. Immers, alles op jouw trekker(tje), zoals de accu, verlichting en dynamo is ''mini". Behalve de startmotor (en diens stroomverbruik): die is als van een grote.
Gebruik de verlichting niet of minimaal en gebruik (als deze dan toch zonodig gebruikt moet worden) een energiezuinige LED-zwaailamp .

appie1967
Het ligt er aan over wat voor dynamo je praat oldtimers en semie oldtimers hebben vaak een gelijkstroom dynamo
Die laden zo weinig dat dit bij kontinu gebruik van zwaai of werklampen idd problemen op kan leveren
Een wisselstroom monteren kan dan een goede optie zijn.
Omdat die al snel 5xzoveel laad als een gelijkstroom
Gilliam
Ik had de lamp heel simpel aan batterij gekoppeld met tusse de -een schakelaar en zekering van 10 ..(en batterij is nog recent btw)
Wimsumar
Beste Gilliam:

Quote Reactie van @Gilliam:
tusse de - een schakelaar en zekering

Een volgende keer de schakelaar en met name de zekering zo dicht mogelijk bij de + monteren A.U.B.. (Dat geeft de beste beveiliging bij overbelasting/kortsluiting).
Gilliam
OK merci Dan ga ik dat eens proberen .zowel met halogeen als led 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!