Illustratie van:

Massey Ferguson 178 - Bevindingen wegens 2de hands aankoop

Wat zijn jullie bevindingen over de massey ferguson 178. Ik ben namelijk aan het overwegen om deze 2de hands aan te schaffen.

Deel dit topic

Reacties

basia
Vaak is het bij die oudere Engelse trekkers zo , alles wat maar versleten kan zijn , is ook versleten of kapot .
Dus alles goed nalopen , en of die goed aanslaat enz.
+4
Albert Peters
Nieuw zal niet meevallen dit type
Succes.
+1
paardeboertje
In 1975 waren het best goeie trekkers,,,,,nu moet je ze voor de hobby aan de gang houden,
walker1
Gebruikte trekker van welk merk dan ook, alles goed nakijken en proberen. Veel is afhankelijk van hoe die gebruikt is en hoe het onderhoud is geweest. In het algemeen zijn het zeker geen verkeerde trekkers en de hele MF 100 serie behoort tot de meest geproduceerde trekkers ter wereld. Aan onderdelen komen zal zodoende nooit een probleem wezen.
Jonasvd
En wat denken jullie van same corsaro 70?
walker1
@Jonasvd Eigenlijk wat ik al zei over gebruikte trekkers, alles nakijken en proberen of alles werkt en dat veel afhangt hoe de trekkers is gebruikt. Je kan wel van nog 10 trekkers hier de mening gaan vragen, maar vaak is de helft van reacties in de trant van "ja doen, het is mijn lievelingsmerk" en dus zonder verdere onderbouwing. Mijn persoonlijke voorkeur is MF, maar als ik moest kiezen tussen een MF in slechte staat en een Same die netjes is, dan heb ik toch liever de Same. Van de MF zal onderdelen vinden nooit een probleem zijn, hoe dat met de Same is weet ik niet,, ben geen Same kenner, maar lang niet alle Same types zijn in grote getalen geproduceerd. Maar er is hier vast wel een Same kenner die er meer over kan vertellen. Ik denk dat @wim-same hier wel de actiefste Same kenner is?
+1
hooidonk
Zelf zou ik een 178 een goede optie vinden om aan te schaffen. Sterk, begrijpbare techniek en nog veel (of eigenlijk alle) onderdelen van te krijgen, tegen fatsoenlijk geld. Heel veel zijn er voor export weg gegaan. Heb je al een exemplaar op het oog?

Corsaro ken ik zelf niet, maar Same's zijn zeker geen verkeerde trekkers, integendeel!
+1
echte844
Met een 2e hans moet je geluk hebben.
Technisch is deze trekker redelijk identiek aan de 165 en 185 of 260 en 280 of 565 en 575
Dus onderdelen op bijna elke straathoek. De huidige 300 serie heeft nog veel van de zelfde onderdelen. De 100 serie is de beste serie die Massey Ferguson gemaakt heeft.
Jonasvd
De MF is intussen reeds verkocht die ik op het ook had. Momenteel zal ik naar 3 tractoren gaan kijken, namelijk de same corsaro 70, david brown case 75 pk en ford 4600.
Altijd risky zoasl jullie zeggen, zeker omdat ik er niet heel veel vanaf weet. Uiteraard alles testen maar slijtage heb ik geen zicht op natuurlijk
Jonasvd
Dit zijn ze

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

walker1
@Jonasvd Bij de Ford goed opletten of de voorlader niet voor extra slijtage gezorgd heeft. Oudere 2wd trekkers zijn niet de meeste geschikte voor voorlader werk, met name de vooras heeft daar veel mee te lijden, maar er zijn zelfs trekkers compleet doormidden gebroken door zware belasting met voorlader. Verder geld voor Ford hetzelfde als MF, veel van gebouwd en onderdelen dus nooit een probleem. Bij de 2 andere trekkers heb je natuurlijk wel de luxe van een cabine. Wat wil je eigenlijk zoal gaan doen met de trekker? hobbymatig gebruik neem ik aan?
YaMaGa
Beste tkkers die mf 100 series hbben hier ook nog een 185 heffen niet het meeste maar zijn wel nog taaie dingen..
Staat die david brown toevallig niet te koop in belgie lebbeke wieze?
Jonasvd
Cabine hoeft niet perse voor mij dus daar kijk ik ook niet echt naar. Nu heb ik een david brown 770 met frontlader. Nooit problemen gehad met vooras. Nu begin ik zelf gras te maaien en schudden en dergelijk maar daarvoor vind ik hel iets te licht. Het lukt maar heeft wel moeite. Inderdaad puur hobby, eens wat maaien, schudden, weide bloten... in plaats van frontlift zou ik er een vorklift aanhangen, kan je ook al veel mee doen.
Klopt die staat inderdaad in lebbeke wieze. Gekend?
boskje
Ik had de David Brown gekozen, stuurbekrachtiging en volgens mij zijschakeling.
Mooie complete tractor
jammermaarhelaas
De Ford heeft 60 pk, zou het werk wat je noemt wel moeten kunnen doen. Ook heeft hij hydraulische stuurbekrachtiging.

Heb zelf een tijdje geleden ook naar dit type Ford, de 4600, 4610 of 4630 gezocht voor mezelf. Conclusie: wat kan met ze afbreken en mishandelen, en soms kom je ook nog wel eens keertje wat tegen wat nog wel gaat. En daar is dan meestal de prijs ook wel naar. Aan de andere kant koop je een mishandelde trekker snel te duur gezien de kosten en vooral ook de tijd die je er aan kwijt bent om het weer goed te krijgen.

Wat mij aan de Ford opvalt zijn het ontbreken van een voorlader-steunframe langs de motor, een krom achterspatbord en dito spatbord-zitting rugbeugel, en afwijkende achtervelg, ontbreken vn verichting op het spatbord, ontbreken van een rolbeugel/veiligheidsframe. En het voorfilter (luchtinlaat boven de motorkap) mist zijn opvang bassin en deksel, en het lijkt erop dat de uitlaat geen klepje meer heeft.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 178 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.131