Fendt 102 S - Sigma Verf verdunnen

Ik ga vandaag de cabine van onze 102 spuiten, alleen heb ik hier nu verf staan van het merk Sigma en op de pot staat er niets van info over hoe je de verf moet verdunnen en met wat.
Misschien heeft iemand van jullie hier al ervaring mee ??
Fendttrisixfan

Reacties

MarcelFendt
Met verdunner 😛 zondags werk is niet sterk 😉
fendt-vario
Verwijderen ze al die topics ofzo zijn zoveel topics van verf verdunnen
KaaskopNl
Google:
Bij eenvoudige verfspuiten is de beste verhouding 2 delen verf op 1 deel verdunner. Bij de fijnere spuiten kan er meer verdunner gebruikt worden (1:1). Ervaring is hier belangrijk. De verfoplossing moet meestal "melkachtig" dik zijn. Voor het doseren is een eenvoudige pipet of injectiespuit (zonder naald) uitstekend geschikt: de meesten verdragen verdunner goed. Het inschatten van hoe dun de verdunde verf is kan door in de verf een cocktailprikker te dopen; kijk hoe lang het duurt hoe lang de druppel er af loopt.
Fendttrisixfan
Jah maar wij verdunnen altijd met white spirit of thinner, welke zou de beste zijn

en als ik de hele week in school zit en de zondag al niet werk ben ik binnen 2 jaar nog bezig 😃
de yanmarman
Als je nog nie weet hoe ge verf moet verdunnen,kan ge beter nie beginnen me spuiten denk en iemand laten doen 😉
de yanmarman
Tinner
fendt-vario
Precies yanmarman 😉
Fendttrisixfan
Weet wel hoe te verdunnen en hoeveel maar niet met wat, want normaal staat dus op de pot
en heb toch wel al wat ervaring met spuiten ook hoor
de yanmarman
We zatten wel is zien als je hem gespoten hebt ofda je (goede) ervaring hebt 😃
Fendttrisixfan
tractorfan.nl/picture/367907/ hier iets dak al heb gespoten, dat was natuurlijk wel een simpel stuk maar heb niet direct foto's van iets anders
tractorliefhebber
Wat een gelul zeg zondags werk is niet sterk. Ga jij lekker naar de kerk. @fendttrisixfan als je nu wilt gaan spuiten ben je wel redelijk laat met uitzoeken hoe en waarmee te verdunnen eerlijk gezegd. Er is gewoon officiele verfverdunner maar thinner werkt vaak ook wel.
de yanmarman
Ma trisix,die blinkt volgens mij nie zo goed als deze,wel ? tractorfan.nl/picture/358551/
bert8210
Hopelijkk zijn er in je cabine minder builen dan in dat vat 😃 😃 , je weet toch dat elke oneffenheid die je voelt je die ook ziet als het gespoten is!
de yanmarman
zo is dat bert
de yanmarman
En als je zoals dit tractorfan.nl/picture/402175/… gaat schuren,zie je ook de onevenheden van waar je tot het ijzer alles weg geschuurt heb en waar nog de groene verf op zit.

ofwel is overal de verf af of overal zit de verf er nog op of anders krijg je onevenheden
Tom VB
Thinner verdampt vaak sneller als off. verdunner. Daardoor spuitenmet thinner is makkelijker en sneller droog, maar mooiere glans met (hars)verdunner. Daar wordt de verflaag ook sterker van.
Boemrang
Pak in iedergeval goede verf verdunner.
Laat thinner zoveel mogelijk achter wegen, dit spul is alleen maar goed voor de verfspuit schoon te maken.
tijmen
Ik heb persoonlijk goede ervaringen met thinner, het verdunt erg goed, en vervluchtigd lekker snel met spuiten, hierdoor heb jeminder kans op een lopertje
Fendttrisixfan
Voor de toplaag gebruik ik ook verdunner/verharder en @yanmarman heb ondertussen alles blank geschuurd en na de grondlaag dan nog eens vlak schuren
de yanmarman
Mn pa gebruikt al 25 jaar tinner
Tom VB
@de yanmarman

nou pas maar op voor zijn gezondheid dan... 😉
de yanmarman
Spuitmasker op hea
de yanmarman
En ik gebruik ook altijd tinner
nicovs
Beetje laat misschien maar moet je de "produkt data sheet" downloaden van de sigma site staat alles in wat je moet weten. En bij sigma hebben ze verschillende soorten thinner voor verschillende verf soorten. En voor het beste resultaat kan je het beste het aangegeven type gebruiken, anders kan het wel eens lang duren voor het droog is.
tractorgek
Zondag werk is niet sterk ,wordt er wel gezegd of het waar weet ik niet kan ver niets van zeggen. Ik kom veel bij een boer ,en daar knappe zijn zonen met vrienden op zondag ook wel anderen dagen oude tractoren op en worden verkocht en dat geld wort er een anderen gekocht dan zijn ze mooi bezig ,ze zijn mooi van straat en vallen niemand lastig.hun vader zegt thuis kan ik ze een wat . in de gaten houden ze drinken wel een biertje en dat is goed koper dan in de kroeg.Ze op zaterdag avond wel uit, maar dat moet ook kunnen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!