New Holland TM 140 - Zekering koplampen brandt steeds door

Dag,

Onze NH heeft een probleem: de zekering van de koplampen vliegt er steeds uit. Ik heb nog niets gemeten maar ik denk dat het de schakelaar aan het stuur is. Het grootlicht doet het wel gewoon. Steeds als ik de zelering vervang en de koplampen aanzet vliegt de zekering eruit. Het is gewoon een zekering van 15A, zoals in het kapje staat aangegeven. Ik ga er geen dikkere zekering in doen omdat ik bang ben dat dan de kabels verbranden. Wat zou eventueel een andere oorzaak kunnen zijn van dit probleem dan de schakelaar? Bedrading of de lampen zelf zou ik zeggen, maar er lijkt geen vocht bij de koplampen te zitten en de bedrading is van alle andere functies die op die schakelaar zitten nog goed.
bernard-vant-klooster

Reacties

fastrac3155
Kijk eens naar de kabel die aan de binnenkant van je motorkap loopt, heb uns een keer gehad dat hij daar doorgeschuurd was, ter hoogte van het koelvloeistof reservoir
nhmonteur
Haal eerst eens beide lampjes uit
de koplampen en kijk dan eens of de zekering er ook uit gaat. Heb wel eens gehad dat een lampje sluiting maakt een daardoor de zekering eruit vliegt.
Als hij zonder lampen er nog uit gaat dan stekker bij begin van motorkap los om te kijken of dit wat uitmaalt.
Anders kan het nog in de schakelaar zitten of het relais.
@nhmonteur ik heb beide koplampen eruit gehaald en de zekering gaat er niet uit. Echter wanneer ik de koplampen uit probeer op een 12 volt accu lijkt er niets aan de hand. Ze branden gewoon zoals ze horen te branden
nhmonteur
@bernard-vant-klooster ook beide aansluitingen geprobeerd? Dus van groot en normaal licht?
@nhmonteur aan de lampen zelf bedoel je? Ja, zowel groot als normaal licht brandt zoals het moet branden
nhmonteur
@bernard-vant-klooster dus als je nu de verlichting aan zet zonder aangesloten koplampen dan blijft de zekering heel? Probeer dan eens wat er gebeurd als je ze 1 voor 1 aansluit. Springt de zekering eruit bij 1 bepaalde lamp dan weet je waar je het moet zoeken.
Het probleem is blijkbaar toch niet verholpen. De zekering vloog er na een half uur weer uit. Niet direct na het aanzetten van de lampen zoals de vorige keer, maar wel na een iets langere tijd
nhmonteur
@bernard-vant-klooster dat is vreemd. Misschien dat er toch ergens een slecht contact zit waardoor er een hogere stroom gaat lopen waardoor de zekering kapot gaat.
Je hebt wel hetzelfde wattage lampen erin gedaan.
Kijk daarna de stekker achteraan de motorkap eens hoe die eruit ziet. Deze willen nog wel eens inbranden. Deze stekker in ieder geval goe schoonmaken en kijken wat er dan gebeurt.
@nhmonteur lampen die erin zitten zijn gewoon H4, de kabel ziet er goed uit en de stekkers zijn ook niet beschadigd/gesmolten. Na een tijd de lampen aan voel je wel dat de schakelaar/hendel een beetje warm wordt. De spanning op de trekker is meer dan 13 volt, dit vind ik ook nogal veel. Misschien dat dat er ook invloed op heeft.
nhmonteur
@bernard-vant-klooster als de motor loopt en de dynamo isgoed dan is het normaal dat je meer dan 13 volt meet.
Als de zekering er toch steeds uit blijft gaan dan zul je toch even het elektrisch schema na moeten kijken. Want de schakelaar stuur de lampen niet rechtstreeks aan maar via een relais als ik het me goed herinner. Kijk ook eens of het relais van de verlichting er nog goed uit ziet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 140 en hebben de trefwoorden zekering en verlichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!