Atlas 1304 - Koelprobleem alleen tijdens rijden

Hallo,
Ik heb een atlas 1304, tijdens het werk graven geen enkel probleem. Tijdens het rijden na +/- 1-2 km loopt de temperatuur ineens hoog op ( kook).
Wat kan dit probleem zijn,de koelfan draait continue.
stefan-poort

Reacties

stefan-poort
Koelwater niveau is in orde en de radiator is ( met zaklamp bekeken) open
old man jose
Doorslippen van de snaar die de waterpomp aandrijft??
stefan-poort
Nee, gecontroleerd...met graven geen enkel probleem alleen zodra je rijdt loopt hij warm.....
+1
boegie
@stefan-poort Rem er nog op? Oliepomp die doorloopt?
+1
GROENEDEERE
Rijden vraagt ook veel meer vermogen waardoor de temperatuur iets oploopt.
Kan zijn dat de thermostaat klep stuk is koelkanalen vol prut.
Systeem leeg maken en even goed spoelen en opnieuw vullen met nieuw koelvloeistof.
+1
GROENEDEERE
Van welk jaar is deze 1305
wim-same
Wat voor 1304 is het. De eersten hadden luchtgekoelde motoren.
verwijderd
mklok
@ De radiateur schoonmaken zodat de koelkanalen weer vrij van vuil zijn. Waterpomp versleten ? En nieuwe koelvloeistof erin.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!