John Deere 1120 - Hef en HiLo doen het niet meer

Terwijl ik aan het schudden was deed ineens de hef het niet meer. Na tractor even uit te hebben gezet deed hij het weer, wel eerst schokkerig omhoog. Dit bleef zich herhalen en na een tijdje werd ook de HiLO traag. Steeds trekker even uit en weer aan en het deed het weer even. Maar na een halve dag zo door klooijen wilde de trekker niet meer op gang komen, bleef de HiLo koppeling doorslippen. Steeds als de trekker even uit gaat en weer aan doet ie het weer even maar niet lang. De hydrauliekpomp is een paar jaar geleden gereviseerd. Er zit genoeg olie in, teveel zelfs. Trekker lekt wel na gebruik door een gaatje onder de achterbrug waar ook een los pennetje in hangt. Wat is er aan de hand?
WytzeN

Reacties

ardpassat
Inwendig een lekkage, filters dicht? Filter vervangen ,zeef schoonmaken, en als het probleem er nog is, drukken meten. Er zijn hier ook al enkele topics aan gewijd. Succes!
boegie
Zat er voor die tijd ook teveel olie bij het peilen? Is het niet zo dat deze trekkers hydrauliek en bak gescheiden van elkaar hebben?
+1
ardpassat
@boegie Hydrauliek en versnellingsbak is één reservoir
harold82
Niet teveel meer mee rijden doen zoals ardpassat zegt. En lekkage zal keering zijn waarschijnlijk achterbrug kun je wel zien aan de olie blank is achterbrug zwart is krukaskeering
aad3040
Tractor starten en de vuldop van de achterbrug losdraaien ,hangt er een nevel in is er een leiding doorgesleten , zoals je het hier beschrijft zijn het de filters.
3130ls
Zit er een olie reservoir boven de hydrauliek pomp?kijk zo ja eens of die vol zit.waarschijnlijk is het tandwielpomp in de achterbrug dan slecht.
aad3040
Weet je al meer wat er aan de hand is geweest of is.
Er komen genoeg vragen voorbij maar geen antwoorden.
ardpassat
Al iets wijzer geworden ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 en hebben de trefwoorden hefinrichting en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!