Zwaar ongeluk

Een 33 jarige fendt bestuurder wou links afslaan, maar tijdens dit maneuver werd hij ingehaald door een Mercedes die met hoge snelheid de fendt (926) aan het linker voorwiel raakt, daarbij breekt de fendt in 2 delen en komen beide voortuigen tot stilstand.
Chauffeur van de trekker en auto bestuurder waren 'ongedeerd' de bijzitter van de Mercedes is afgevoerd geweest met de helicopter.

Deel dit topic

Reacties

ul
Dat is wel hard gegaan...volgens mij is de bestuurder van de trekker fout geweest.
dx11
O, dus zelfs in Duitsland heb je van die gekken die afslaande trekkers moeten inhalen? Afentoe moeten die haastige types zich echt ff gedijst houden blijkt maar weer.
dx11
@ul

hoezo? die sloeg toch af? Als hij netjes riching aangaf is er sowieso niets aan de hand, en zelfs al deed deze dat niet, dan kan ik uit de foto's opmaken dat deze bestuurder al een mooi eind aan het indraaien was.
ul
@dx11

Maar als dat nu meteen zo hard moet...
De trekker veranderd toch van rij richting...er is hier een paar jaar geleden precies het zelfde gebeurd met een trekker die linksaf wou slaan...komt een motor de hele rij in halen...komt tegen de trekker aan motor rijder overleden...en de trekker bestuurder was fout...hij veranderde van rij richting.
HollandNew
@ul
Ondertussen reed die Mercedes hard 😉
HollandNew
Me dunkt dat de knipperlichten er niet voor niets opzitten 😉
Koentjuh
Dat is wel heel hard gegaan als je de trekker zo in tweeen krijgt!
Nu maar hopen dat hij richting aangaf.
Wimsumar
Beste STijnThe DeereDriver: Ook de 86-jarige autobestuurder is (zwaar) gewond geraakt.
(Der Autofahrer wurde schwer verletzt mit einem Rettungswagen in ein Krankenhaus gebracht. Die ältere Beifahrerin wurde ebenfalls schwer verletzt und mit einem Rettungshubschrauber in ein Krankenhaus geflogen.)
dx11
Als deze Fendt links af sloeg is het idd fout. Maar dan komt de auto de trekker tegemoet, en haalt deze de trekker dus onmogelijk in!
@Wimsumar Mijn excuses, dank u voor de betere vertaling.
steft8000
Is dan echt heel hard gegaan maar denk dat auto verkeerd is geweest
Wat dx11 is volgens mij waar, zo heb ik het ook geleert eerst de voertuigen achter je laten inhalen dan pas afslaan dit geldt uiterraard alleen bij lings afslaan.
ik doe het ook niet als hierboven beschreven ik ga meestal van te voren midden op de weg rijden zodat ze niet kunnen inhalen.
weurding
Zouden mensen van 86 echt heeel hard rijden?
egesink
Dat zou ik wel een beetje vreemd vinden dat je mag inhalen als iemand links afslaat.. lijkt me heel sterk.
fendtjuh
Nouja, zo te zien gewoon 80km weg, en aan de ravage te zien zal het wel niet sloom gegaan zijn...
Fendforever
Die mercedes ging dan wel heel hard, vooral als je ziet dat het een 900 is.
Lisan
Denk dat die auto met volle vaart is aangekomen en dacht die slome fendt haal ik ff in.. en dat ie miss door de snelheid en alles knipperlicht heeft over zien en dacht daar kan ik mooi langs heen.. maja de politie zal wel wea denken vn; je had ook wel ff in de spiegel kunnen kijken voor dat je afsloeg.. [ is mij anders wel zo geleerd] en krijgt trekkerchauffeur het op de kop 😛 majaa het moet wel zo hard zijn gegaan want hoe kan die trekker zo door midden zijn anders
Valtrapowerr
Het was waarshijnlijk weer zo'n roekeloze mercedes rijder die denkt alstie een merceder rijd dat ie alles mag volgas bffffffft zo ffe langs die trekker en dan krijg je dit.
Trekkerrfan2130
ZO harde klap !
Valtra-Fordpower
De wet voorschrijft nog steeds bij het op en afrijden van in en uitritten dat al het doorgaande verkeer voorrang krijgt op jou afsla maneuvre!!
Heldern
Binnenspiegel,buitenspiegel en over je schouder kijken 😛
Heb het zelf ook al bijna een keer gehad was maar goed dat iemand naast me zat die het in de gaten had. Had me richtingaanwijzer gewoon aan maar die gast haalde me toch gewoon in.
fendtjuh
Dat gebeurd zovaak bij auto's, willen altijd inhalen, ook al ben je net bezig een fietser in te halen willen ze er nog bij langs.

Maargoed, niemand weet hoe het exact gebeurd is dus verzin nou niet allemaal scenario's, heeft niemand wat aan.
janrus
Trekkers en mensen die inhalen gaat niet samen, mensen die kijken gewoon niet. Je hebt een machine voor je die zoveel keer groter en langzamer is als jou en als je ziet dat hij inhalen rem dan even af en ga er langzaam langsheen (doe ik wel altijd) maar lijkt me sterk dat die auto langzaam reed anders brek je de trekker niet overmidden
HekmanCase
Afgelopen vrijdag is hier exact hetzelfde gebeurd, maar dan met een 844-s en die heeft toen even een koprol gemaakt.
Veken
Het is gewoon jammer dat dit moet gebeuren, klaar. Soms is de wet vreemd maja, het is nu eenmaal zo. De boer/loonwerker had er mss niks aan kunnen doen maar hij zit er wel mee. Dat is gewoon kut. Voor de meeste zullen dit weer zien als "Oh weer groot getuig op de weg en een ongeval, verschiet er niet van" terwijl het grote getuig geen fout treft maar het wel krijgt door de wet. Ik kan op zoiets kwaad worden, maar haalt geen zeik uit. Gewoon jammer.
pino
ZE ZEGGEN WEL EENS de fendt is de mercedes onder de trekkers dat betwijfel ik nou 😛 die benz jaagt m togh deur midden 😉 maar hopelijk is alles goed met iedereen 😄
johndeere6100
1 keer meegemaakt, stond een duitse audi a6 tussen de voor en achterwiel verder niets gebeurt maar enorm geschrokken autobestuurder ook niets aan over gehouden en toch even gekeken of de knipperlicht het deed toen de politie erbij kwam zij de agent we bijde fout zaten omdat ik een bijzondere manouvre maakt en de auto zat fout bijde een waarschuwing voor de volgende keer; ik let wel op nu
maar evenover het bericht als een fendt in de breedte richting breekt dan is er enorm veel kracht op gekomen
pino
Trekker breekt zo door midden giet ijzer is niet sterk tis alleen voor stilstaande delen sterk
9266920b7000
Ik heb veel gezien maar dit
de yanmarman
Zonden van de fendt (en mercedes)

De inhaalende bestuurder heeft voorang op degene die hij inhaald
cih1056xl
Das echt wel hard gegaan ja
maar een trekker is als je tegen de zijkant dr tegen aan beukt echt niet sterk hoor!!
tenminste, bij zoiets ken die zo doormidden zijn
cih1056xl
Das echt wel hard gegaan ja
maar een trekker is als je tegen de zijkant dr tegen aan beukt echt niet sterk hoor!!
tenminste, bij zoiets ken die zo doormidden zijn
claas celtis
Smerige achter lichten en een oudere auto bestuurder a kan nog wel eem
fendtpower123

mischien deed die dan wel geen richtingaanwijzer aan maar toch
je ziet toch dat die afremt.
Wimsumar
@fendtpower123 e.a.:
Als je het Google-earth kaartje bij het artikel uitvergroot is te zien dat dit een (brede) weg met (onderbroken) middenstreep is. Een mooie weg dus, waar de trekker voluit ( >50 km(?) ) kan rijden. Mogelijk heeft de (al wat oudere) automobilist al geruime tijd achter de tank (uit het zicht van de trekkerbestuurder) gereden en juist op deze plek een inhaalmanoevre aangedurft. Hierbij heeft de trekkerbestuurder de auto waarschijnlijk over het hoofd gezien.
CasOudeMunnink
Dit is echt woest hard gegaan aangezien die fendt doormidden is en bij mijn weten heeft fendt een subframe langs de trekker liggen van gietijzer...

En als jij links afslaat je wordt ingehaald en krijgt een botsing met de persoon die inhaald ben jij fout!! dit is mij verteld door politie stagebedrijf dat hier al eens ervaring mee heeft gehad..
caseinter1455
Als die mercedes aan het inhalen was dan is die ook schuldig want inhalen is ook een bijzondere maneuvre.
SJB533
Een jaar of 5 geleden, is er in Beltrum (tussen Groenlo en Borculo, in de Achterhoek) ook een soortgelijk ongeluk gebeurd met een trekker (klein MF'je) + wagen en een auto. Begreep dat de automobilist en de trekker elkaars manoeuvre niet zagen. (En dan drukt een auto zo'n MF zo om. Chauffeur op de trekker heeft t niet overleefd. Had t spul wel terecht, en de auto had t ook. Wie er uiteindelijk schuld had, ben ik overigens nog niet achter.
RobinBos
Hoezo hoge restwaarde? 😛
waren ze vergeten wat boutjes aan te draaien in marktoberdorf ofzo?
weurding
Zaten breekbouten in, om de klap op te vangen 😉
RobinBos
Owja, ghehe, slim, is over na gedacht dus 😃
SJB533
Breekbouten ipv kreukelzone zeg maar? Kun je t bij een Fendt nog wel op wagen, zou t niet proberen met een Fiat Pinda 😃
weurding
Ach ja, beter een boutje stuk dan een stuk uit je koppelingshuis 😃
RobinBos
Die gebruiken ze bij jd ook voor de achterwielen 😛 😉
(ik denk ik maak m zelf maar voordat een ander het doet 😛 )
KHD Deutz-Fahr
Voor mij is de auto fout, wat de wet ook zegt. Inhalen van een landbouw voertuig is altijd riskant. Rijbewijs afpakken, bestuurder van de auto nooit meer de weg op laten gaan.

Verwondingen eigen schuld, moet je je maar normaal gedragen op de weg.
Wimsumar
@KHD Deutz-Fahr Ik ben niet met je eens de autobestuurder als "fout" aan te merken. Immers de auto rijdt tegen het voorwiel van de trekker (welke vervolgens doormidden breekt.). Dit betekent dat de trekkerchauffeur al geruime tijd de inhalende auto in de spiegel heeft kunnen zien.
magerehein
Meestal bij het afslaan alvast voor een deel op de andere weghelft gaan rijden wanneer dat mogelijk is.Als ik een keer een volledige dag op de weg zit vissen altijd een stuk of 3 van die halve zolen achter het net.Sommige kruisingen vermijd ik.Daar weet je zeker dat er ingehaald word op door getrokken strepen of wanneer je richting aanwijzers uitstaan.Overigens zit daar nog wel verschil in wat je bij je hebt.Hoe groter de machine hoe beter het helpt.bij kleiener materiaal vliegt het je aan alle kanten om de oren.Dit geval ging om oude taarten achter het stuur,dat is ook een flink risico
HOOIJMAN
Idd proberen een beetje midden op de weg te gaan staan.. dit is mijn al tig keer overkomen dat ze gewoon inhalen.. is altijd opletten.
GijsMF
Altijd vies, die auto's die geen geduld hebben. Probeer als er van de andere kant niks aankomt altijd op het midden van de weg te gaan rijden... Zelfs met richting aanwijzers aan halen die knuppels je nog in...
HOOIJMAN
Hebben het al is een x gehad met de opraapwagen.. linksaf slaan.. vrachtwagen + een aantal auto's blijven er netjes achter, slaat diegene af komt er 1 of andere idioot met 100 in halen.. het was ene blauwe rookwolk en de auto stond zo'n halve meter van de opraapwagen stil.. met vierkante banden denk ik 😛
Vanochtend toen we met 3 rooiers en kipper achter elkaar langs kant van weg even wat autos erlangs lieten haalden ze ons links en rechts in.. 1 auto zat dus bijna onder de loofklapper van de voorste rooier die net weer optrok, chauffeur keek mooi links in spiegel als ie weg weer op kon, nooit verwacht dat er rechts nog ff snel 1 voor rooier langs zou schieten vanaf fietspad
KHD Deutz-Fahr
@Wimsumar

Dat betekend dat de trekker dus al geruime tijd bezig was met afslaan. Anders rij je niet tegen het voorwiel aan, dan raak je de trekker op een andere plek. Dus de auto bestuurder heeft genoeg tijd gehad om op te merken dat de trekker bezig was met afslaan.
KHD Deutz-Fahr
Dat er nog mensen zijn hierzo die de auto bestuurder gaan verdedigen, daar kan ik echt niet bij.
jasper01
Duitsers halen over het alghemeen vrij snel de trauma heli erbij is mijn ervaring helaas is er ooit als eerste bij geweest met een klein kind en een ongeluk waarbij een auto een uur in de sloot heeft gelegen
Wimsumar
@KHD Deutz-Fahr
Jij schrijft:
Quote:
Dat betekend dat de trekker dus al geruime tijd bezig was met afslaan

Beste KHD Deut-FAhr: Tja, wat is geruime tijd?
Gezien de plaatselijke omstandigheden zou de trekker met redelijke (hoge) snelheid af kunnen slaan. Dit betekent dat bij beginnende stuurbeweging in een fractie van seconden het linkervoorwiel van de trekker op de rijbaan van de inhalende auto bevindt.
kaampsje
Komt heel vaak voor. Zelf ook al een paar keer gehad. moet eerst 10x kijken voordat het kan. mensen denken volgens mij dat die boeren altijd het knipperlicht aan hebben staan ofzo..
Husqvarna
Als je links afslaat moet je sowieso ruim van te voren richting aan geven en donders goed opletten of er iemand je aan het inhalen is of wil gaan inhalen want zij hebben altijd voorrang, al wil de hele rij auto's achter je je gaan inhalen, rare wetten hé.
Maar heb zelfs eens meegemaakt dat ik inhaalde en hij sloeg af maar zijn richtingaanwijzer was kapot, ja en in het donker, ik zat gelukkig in een dikke auto.
HOOIJMAN
@Wimsumar

de meeste bestuurders van de trekkers doen ook gewoon hun knipperlicht uit hoor.. mja je hebt van die idioten wie er zo hard voorbij willen dat ze dat niet zien ofzo.. of dat ze denken daar zit geen weg om af te slaan???
HOOIJMAN
Trouwens.. je bent beide fout.. als je zo tegen elkaar aan rijdt hoor.. daar is de wet nog een beetje vaag in.
Wimsumar
Beste Hooyman: Of de wet er vaag in is betwijfel ik. De wet wordt vaak wel vaag begrepen/toegepast. Volgens mij is er iets van wettelijks dat je achteropkomend verkeer niet mag hinderen en in die zin heeft de trekkerchauffeur daar onvoldoende rekening mee gehouden.
KHD Deutz-Fahr
@Wimsumar

Het kan me echt geen ene ... schelen wat de wet zegt, rij je op een afslaand voertuig in, dan ben je gewoon een dooie ..., dat heet de wet van realistisch na denken. Inhalen is altijd gevaarlijk, vooral het inhalen van een trekker. Hou je geduld, en blijf lekker achter een trekker, sommige mensen vinden het leven gewoon niks waard.
Husqvarna
@KHD Deutz-Fahr
Sommige mensen zijn blijkbaar banger om een halve minuut tijd te verliezen dan dat ze frontaal op een tegenligger knallen, net als dat massale bumperkleven gaat allemaal helemaal nergens om gewoon domheid. Zien ze hun voorligger inhalen, denken ze dan kan ik ook wel en nog één en nog één, heb heel wat bijna-ongelukken gezien. En even later kom je ze bij het stoplicht gewoon weer tegen.
Wimsumar
Beste KHD Deutz-Fahr: De wet van realistisch nadenken? Okee. Wat is het dan te noemen als je afslaat terwijl je ingehaald wordt?
RobinBos
Mneer KHD Deutz-Fahr leeft waarschijnlijk ook meer met het pricipe voorang nemen, in plaats van voorrang krijgen 😛
weurding
Wil niet zeuren maar khd zegt toch echt blijf er lekker achter en heb geduld?
Wimsumar
Beste Weurding: In verkeerssituatie waarmee dit topic is geópend is dat totaal niet aan de orde. Dat was een weg met middenstrepen, dus volop ruimte om te passeren.
GROENEDEERE
Middenstrepen? doorgetrokken???
Wimsumar
Beste Groene Deere: Nee, onderbroken ( geen inhaalverbod)
KHD Deutz-Fahr
.
KHD Deutz-Fahr
@Wimsumar

Ook al heb je ruimte om te passeren, inhalen is gewoon levens gevaarlijk. Daarom zeg ik ook, gebruik je verstand, en blijf er achter.
RobinBos
@KHD Deutz-Fahr

Dat ik het met mijn reacties op jou voorzien had, heb je helemaal goed. Mijn complimenten 😛
Dat dit komt omdat je vervelende dingen over john deere verteld is niet geheel waar. het valt me op dat je commentaar hebt op alles en iedereen, en daarnaast nog even wat dingentjes over deutz onder onze neus wrijft. Hier heb ik totaal geen behoefte aan, dus vandaar mijn wederzijdse kinderachtige gedrag.
Wimsumar
Beste KHD Deutz-Fahr: De ruimte was er en dan is het niet reëel van de medeweggebruiker te verwachten achter de trekker/tank te blijven.
Er is in de "communicatie" tussen auto- en trekkerbestuurder ( d.m.v. spiegelgebruik en de verlichting) iets misgegaan met dit ongeluk als gevolg.
KHD Deutz-Fahr
.
KHD Deutz-Fahr
@Wimsumar
Beste Wim, het kan soms erg irritant zijn om achter een trekker te blijven rijden, maar daar ben je wel het veiligst.
FENDTfarmer
Jij reageert ook op hem khd, kun jij ook maar beter met je plas naar de dokter gaan..
DESLAGERURRE
@KHD Deutz-Fahr

blijf dan uit mijn buurt.

?????????
zeg heren we zijn hier niet op de kleuterschool he 😉 jullie lijken wel pubbers :?
Wimsumar
Beste KHD Deutz-Fahr:

Quote:
irritant

Als een automobilist vlak achter een trekker gaat rijden ( eventueel met richting aanwijzer aan) is dat een signaal " Laat mij passeren A.U.B.". Irritant wordt het al spoedig voor de automobilist als de ruimte vervolgens niet wordt gegeven. Als trekkerbestuurder oogst je veel waardering ( "Duimen i.p.v. vingers" omhoog) door tijdig ruimte te geven (uiteraard indien mogelijk) en onnodig hinderen voorkomt.
N.B.: In dit duitse topicverhaal was volop ruimte in te halen.

N.B.: Blijft de automobilist op afstand ( ook zonder richting aan te geven), is dat het signaal
dat deze niet wil passeren ( Of de mesttank lekt).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
78
DEELNEMERS
42
WEERGAVES
1